Story of the Day: Πλαστικός χειρούργος σκότωσε τη γυναίκα του - Τη φόρτωσε στο αεροπλάνο του - Την πέταξε στον Ατλαντικό (φώτο-βίντεο)

Ομολόγησε το έγκλημα 23 χρόνια μετά - Το χρονικό της τοξικής σχέσης

Ένας πρώην πλαστικός χειρουργός από το Μανχάταν που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της αγνοούμενης συζύγου του, παραδέχθηκε ότι την πέταξε στον Ατλαντικό Ωκεανό, περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα.

Ο Δρ Robert Bierenbaum, ένας εκπαιδευμένος πιλότος που εκτίει  ποινή κάθειρξης  από 20 χρόνια έως ισόβια, παραδέχτηκε το έγκλημα σε μια ακρόαση αποφυλάκισης για πρώτη φορά από τότε που η σύζυγός του, Gail Katz, 29 ετών, εξαφανίστηκε το 1985, ανέφερε η εκπομπή «20/20» του ABC News.

«Πήγα για πτήση. Άνοιξα την πόρτα και μετά έβγαλα το σώμα της από το αεροπλάνο πάνω από τον ωκεανό», δήλωσε ο  Bierenbaum στην επιτροπή αποφυλάκισης τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με μια νέα είδηση.

Ο Μπίρενμπαουμ είπε στο συμβούλιο ότι την έπνιξε σε μια κρίση οργής επειδή ήταν «ανώριμος» και «δεν καταλάβαινε πώς να αντιμετωπίσει τον θυμό του», ανέφερε η εφημερίδα.

«Ήθελα να σταματήσει να μου φωνάζει και της επιτέθηκα», είπε.

 

 

Αν και το πτώμα της Katz δεν βρέθηκε ποτέ, ο Bierenbaum κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της το 2000.

Οι εισαγγελείς μπόρεσαν να διασφαλίσουν την καταδίκη με βάση περιστασιακά στοιχεία, παρουσιάζοντας μια θεωρία για το τι συνέβη στην Κατζ, όμοια με την ομολογία του γιατρού

ABC News

"Ήταν σαν να σκεφτόμουν "Ω Θέε μου, Πλάκα μου κάνεις;", δήλωσε ένας από τους εισαγγελείς ο Dan Bibb, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

 

 

«Έμεινα έκπληκτος γιατί πάντα πίστευα ότι εκείνη η μέρα δεν θα ερχόταν ποτέ, ότι θα αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία της γυναίκας του», είπε ο ίδιος σύμφωνα με το New York Post.

To συμβούλιο αρνήθηκε την αποφυλάκιση του Bierenbaum, υπό όρους.  Η επόμενη ακρόαση του έχει οριστεί για τον Νοέμβριο.

 

 

Η οικογένεια της  Katz, βρήκε μια μικρή παρηγοριά στη σοκαριστική ομολογία του.

«Αυτός είναι ακριβώς ο ίδιος άντρας που γνώριζα πριν από 35 χρόνια», δήλωσε η αδελφή της άτυχης γυναίκας Alayne Katz, στο ABC News.

«Δεν έχει αλλάξει… είναι ανίκανος για μεταμέλεια. Το σώμα της αδερφής μου δεν βρέθηκε ποτέ… Η Γκέιλ δεν ξεκουράζεται πουθενά».

 

 

Η τοξική σχέση - Γιατί ο Bierenbaum σκότωσε τη γυναίκα του και την πέταξε από το αεροπλάνο

Ο Δρ Robert Bierenbaum έγινε πρωτοσέλιδο λόγω της δολοφονίας της γυναίκας του 21 χρόνια πριν. Τότε δήλωνε αθώος. Μόλις πριν από ένα χρόνο παραδέχθηκε ότι έπνιξε τη γυναίκα του και την πέταξε από το αεροπλάνο.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω ο πλαστικός χειρούργος σε μια ακρόαση αποφυλάκισης είπε ότι την έπνιξε σε μια κρίση οργής επειδή ήταν «ανώριμος» και «δεν καταλάβαινε πώς να αντιμετωπίσει τον θυμό του»

Τα όσα περιγράφει στη σοκαριστική του ομολογία, συμφωνούν με όσα πίστευαν οι εισαγγελείς το 1999. Σύμφωνα με τους New York Times, τους οποίους επικαλείται ως πηγή το TvShow Case, ο Bierenbaum «πέρασε ώρες διαμελίζοντας το σώμα της Katz προτού πετάξει με το αεροσκάφος  και το ρίξει στο νερό κάπου μεταξύ του Montauk Point, στη Νέα Υόρκη, και του Cape May, New Jersey».

Στην ακρόαση, ο Robert Bierenbaum έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε ότι έβαλε το σώμα της Gail Katz σε ένα Cessna 172 Nighthawk με τέσσερις επιβάτες.

Στη συνέχεια, καθώς το αεροπλάνο περνούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, πέταξε το σώμα της έξω από το αεροσκάφος. Κατά συνέπεια, το σώμα της Gail δεν βρέθηκε ποτέ.

 

 

Πώς ήταν η σχέση του πριν το φόνο;

Πώς λοιπόν ένας φαινομενικά  ευτυχισμένος γάμος κατέληξε σε μια βάναυση δολοφονία;

 

 

Μια συνέντευξη με την αδερφή της Gail, Alayne Katz ρίχνει φως σε κάποια σημεία της σχέσης.

 

 

Η Alayne περιγράφει ότι  σχέση της αδερφής της με τον Bierenbaum   φαινόταν αρχικά σαν ένα «μαγικό» ειδύλλιο.

 

Ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ. Η Alayne Katz περιγράφει αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ο Bierenbaum έγινε βίαιος.

 

 

Σύμφωνα με όσα λέει, μία φορά η αδερφή της , την πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας, επειδή ο Bierrenbaum, προσπάθησε να πνίξει τη γάτα της, στο διαμέρισμα τους στο Upper East Side

Σε ένα άλλο περιστατικό η αδερφή του θύματος λέει ότι ο Bierrenbaum σχεδόν έπνιξε την Gail Katz, και την άφησε αναίσθητη επειδή κάπνιζε στο μπαλκόνι τους.

Σύμφωνα με τον βίαιο σύζυγο το κάπνισμα δεν επιτρεπόταν στο σπίτι τους.

 

 

Σε ένα ρεπορτάζ που προκαλεί θλίψη το  KIRO7, ένα θυγατρικό κανάλι της Cox Communication, αναφέρει ότι η Gail Katz «ανέφερε την επίθεση σε τοπικό αστυνομικό τμήμα». Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Ο εισαγγελέας Dan Bibb,  μοιράζεται τις σκέψεις του για αυτό.

Αν αυτό είχε συμβεί το 2021… ο Robert Bierenbaum θα βρισκόταν  αμέσως με χειροπέδες. Το γεγονός είναι ότι τότε που συνέβη (το 1983)…κανείς δεν έκανε κάτι γι' αυτό».

Ενώ η αστυνομία δεν έκανε τίποτα τρεις γιατροί προσπάθησαν να σώσουν την Gail Katz, από το τραγικό τέλος της.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Katz ήθελε να χωρίσει τον άντρα της. Ως εναλακτική λύση, πριν από αυτό προσπάθησε να τον κάνει να λάβει ψυχιατρική βοήθεια για τα βίαια ξεσπάσματα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Bierrenbaum είδε τρεις ψυχιάτρους. Και οι τρεις τηλεφώνησαν στην Katz, και της είπαν ότι η ζωή της μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ