Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake black forest - Σεφ... μας τρέχουν τα... σάλια! (βίντεο)

Δεν έχετε δοκιμάσει ξανά τέτοιο γλυκό! 

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα ποτήρι για να ισιώσει και να δέσει καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να γίνει σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αμέσως με μια μαρίζ για να μην παγώσει και πετρώσει η σοκολάτα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από στη βάση και βάζουμε το μισό βύσσινο και τη μισή τριμμένη κουβερτούρα.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να σφίξει καλά. Εναλλακτικά συντηρείται και στην κατάψυξη.
  • Στολίζουμε με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, κουβερτούρα τριμμένη και σερβίρουμε.

 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ