Live στο eirinika ο γάμος του πρίγκιπα Φίλιππου & της Νίνα Φλορ: Ο γιος του τέως βασιλιά παντρεύτηκε την αγαπημένη του (φωτό & βίντεο)

Το Chanel νυφικό με την τεράστια ουρά

Παρουσία 100 καλεσμένων, στην Μητρόπολη Αθηνών, τελείται ο θρησκευτικός γάμος του πρίγκιπα Φίλιππου με την Ελβετή αγαπημένη του, με τον οποία έχουν ήδη κάνει πολιτικό γάμο στην Ελβετία τον περασμένο χρόνο.

Ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου και η Νίνα Φλορπάμπλουτη κληρονόμος της VistaJet, εταιρείας ιδιωτικών τζετ που ίδρυσε ο πατέρας της Τόμας Φλορ ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου, παρουσία των φίλων και συγγενών τους, ενώ το παρών δίνουν και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών.

Λίγο μετά τις 6 και μισή ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Νίνα Φλορ βγήκαν από την Μητρόπολη, με το ζευγάρι να χαιρετά τον κόσμο  που είχε μαζευτεί στον προαύλιο χώρο.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Μετά την έξοδο της νύφης και του γαμπρού από τον Ναό εξήλαθν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, με τον Κωνσαντίνο και την Άννα Μαρία επίσης να χαιρετούν όσους βρισκόντουσαν έξω από την Μητρόπολη.

Ο γιος της Μαρί Σαντάλ και του πρίγκιπα Παύλου, βοήθησε τον παππού του με το αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στις εικόνες μπορούμε να δούμε επίσης την βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με την πριγκίπισσα Ειρήνη και την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας να στέκονται στα αριστερά.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Να σημειωθεί ότι η νύφη έφτασε νωρότερα στην Μητρόπολη συνοδευόμενη από τον εκατομμυριούχο πατέρα της, ενώ η Άννα Μαρία συνόδεψε τον Φίλιππο.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Ο Βαλάντης Παππάς - τον οποίο και ευχαριστούμε - μεταφέρει στο eirinika.gr τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες από τον πριγκιπικό γάμο.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, εγγονός του Γεώργιου Α΄ της Ελλάδας και η σύζυγός του Μαρίνα Καρέλλα ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον Ναό, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η πριγκίπισσα Ευγενία (εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ) η οποία συνοδεύεται από τον σύζυγό της.

Στην εκκλησία έφτασε πριν από λίγο και ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος ο οποίος παρά τα κινητά προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο, για να ασπαστεί το Ευαγγέλιο. 

 

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη είναι επίσης στον γάμο των Φιλίππου, καθώς είναι αδελφές του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον κ Παππά, ο οποίος έχει μελετήσει και ερευνήσει θέματα που έχουν να κάνουν με την μοναρχία και την βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, ο Φίλιππος, οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο, έχει έντονη ελληνική συνείδηση, κάτι που ισχύει και για τον αδελφό του, τον μεγάλο γιο του Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Παύλο. Ο Φίλιππος έγινε ευρύτερα γνωστός στα μέσα ενημέρωσης όταν «άνοιξε» η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνας καθώς τον είχε συμπεριλάβει, αφού ήταν η νονά του.

Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι ο μικρός γιος του τέως βασιλιά έχει πάρει το όνομά του, από τον σύζυγό της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππο.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου, ήταν γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας, ο οποίος με την σειρά του βασιλιά Γεωργίου Α.

Η Άννα - Μαρία με τον γιο της

Η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος Μοράλες

Η Μαρί Σαντάλ και ο πρίγκιπας Παύλος μαζί με τους γιους τους 

Η πριγκίπισσα Έλενα της Ισπανιας

Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας

Ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ και την πριγκίπισσα Θεοδώρα

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ με την Μαρίνα Καρέλλα

Η πριγκίπισσα Ευγενία

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας μόνο 100 άτομα θα είναι μέσα στην Μητρόπολη, ενώ για τους υπόλοιπους καλεσμένους έχει στηθεί μια τεράστια γιγαντοοθόνη σε πολυτελές ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί χθες prewedding party στη Βουλιαγμένη, ενώ αύριο αναμένεται να ακολουθήσει  γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Όσα γνωρίζουμε για τον πριγκιπικό γάμο 

Η τελετή, σύμφωνα με το Open αναμένεται να κρατήσει μια ώρα με το ζευγάρι να εξέρχεται στις 6 το απόγευμα από την Μητρόπολη. Την ίδια ώρα, βάσει των ίδιων πληροφοριών το νυφικό της Νίνα Φλορ - η οποία είχε επιλέξει τον οίκο Chanel για τον ποιλιτικό της γάμο - ήρθε σε έξι ή σε οκτώ κιβώτια! Χρειάστηκαν 3 με 4 λεπτά για να στηθεί η ουρά του νυφικού της, καθώς η  νύφη θα περπάτησε από την οδό Μητροπόλεως ως τον ιερό Ναό.

Το κεφάλι της νύφης στολίζει η τιάρα που φορούσε στον γάμο της η μητέρα του συζύγου της Άννα Μαρία και την οποία της την είχε δώσει η δική της μαμά. Η Άννα Μαρία είναι κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου της Σουηδίας και της βασίλισσας Ιγκρίντ, αλλά και αδελφή με την βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και την πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες από την Μητρόπολη Αθηνών

Σταύρος Νιάρχος-Dasha Zhukova

Όσο για τον στολισμό της εκκλησίας η διακόσμιση είναι, σύμφωνα με το Open, λιτή με ελληνικές σημαίες, ενώ αναφράφεται και το 1821, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ