Ροζ φωτίστηκαν για τον καρκίνο του μαστού οι εμβληματικές "Ομπρέλες" του Ζογγολόπουλου, ταυτόχρονα σε Ψυχικό & Θεσσαλονίκη (φωτό & βίντεο)

Ο Οκτώβριος από το 1985 είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση

Ροζ φωτίστηκαν ταυτόχρονα οι "Ομπρέλες" του Γιώργου Ζογγολόπουλου στους Δήμους Φιλοθέης - Ψυχικού & Θεσσαλονίκης .

Η φωταγώγηση είναι μια κοινή δράση με επίκεντρο το εμβληματικό γλυπτό που βρίσκεται στην είσοδο του Παλαιού Ψυχικού & στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα , στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού ,τον μήνα Οκτώβριο.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού  Δημήτρης Γαλάνης κατά την φωταγώγηση του γλυπτού επεσήμανε:

«Ο μήνας Οκτώβριος από το 1985 είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού. Η συμβολική ροζ φωταγώγηση υπενθυμίζει στις γυναίκες τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης.

Χαιρόμαστε που η συμπρωτεύουσα συνδέθηκε τόσο στενά με το ίδιο έργο της εισόδου στο δικό μας προάστιο και από κοινού στέλνουμε το ίδιο ηχηρό μήνυμα γιά όλες τις γυναίκες».

«O Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Σε αυτό το πλαίσιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης οργανώνουμε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας για την υγεία των ανασφάλιστων γυναικών. Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού οργανώνουμε μια δράση με ισχυρό συμβολισμό: Φωτίζουμε τις "Ομπρέλες" στο χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, για να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και για να καταδείξουμε τη σημασία της πρόληψης»,υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο προέδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, Νίκος Θεοδωρίδης, τόνισε σχετικά με τη φωταγώγηση του γλυπτού Ομπρέλες:

«Με μεγάλη χαρά το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου υποδέχεται φέτος την ταυτόχρονη φωταγώγηση του γλυπτού του ιδρυτή του, Ομπρέλες, από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους κ. Δ. Γαλάνη και κ. Κ. Ζέρβα για την αποδοχή μιας αυθόρμητης πρότασης, που ως ιδέα συνέλαβα κατά την εγκατάσταση ενός όμοιου γλυπτού στην Αίγυπτο το 2018.

Είναι θαυμάσιο ,ένα έργο δημόσιας γλυπτικής σαν ζωντανός οργανισμός να συμμετέχει στα δρώμενα και στην καθημερινή ζωή μιας πόλης, να αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και να μας ενώνει σε αγώνες για κοινούς στόχους.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ