Σπάνιες Vintage Pics - Happy Birthday Κατρίν Ντενέβ: - Η ωραία της ημέρας φανατική καπνίστρια σε πόζες με στυλ & γοητεία

Γνωστή για την απαράμιλη κομψότητα της, δεν έχανε το στυλ της ούτε όταν άναβε τσιγάρο

O Γάλλος ηθοποιός Jean-Paul Belmondo το 1960 γύρισε μια ολόκληρη ταινία (Με κομμένη την ανάσα -À bout de souffle) με ένα τσιγάρο Gauloise να κρέμεται από τα χείλη του.

Η Audrey Tautou φωτογραφιζόταν στις πρόβες που έκανε με την Coco Chanel, με ένα τσιγάρο στο στόμα.

Ο Jacques Tati σπάνια έμενε χωρίς την πίπα του και η Μπριζίτ Μπαρντό, η Ζαν Μορώ, η Κατρίν Ντενέβ, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Αλέν Ντελόν φαίνονται να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, σε δεκάδες ταινιών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το τσιγάρο είναι τόσο σημαντικό στον γαλλικό κινηματογράφο», είπε κάποτε η Agnès Buzyn.

Η Κατρίν Ντενέβ φαίνεται ότι ήταν φανατική καπνίστρα καθώς εμφανιζόταν παντού με ένα τσιγάρο στο χέρι. Όταν έσβηνε το ένα , άναβε το επόμενο.

«Δεν εισπνέω τον καπνό πια, είναι κακό για την υγεία », δήλωσε όταν ρωτήθηκε κάποτε  για την κακή  συνήθεια της.

Το να κάνει γυμναστική επίσης δεν της αρέσει  και διατηρεί την υγεία της κάνοντας κηπουρική και περνώντας χρόνο με τα  εγγόνια της.

«Προσπαθώ να κάνω αυτό που είναι σωστό για την υγεία μου, αλλά αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν έχω καταφέρει να εγκαταλείψω ακόμη.

Ο κόσμος λέει ότι πρέπει να το κόψω κάτι που φυσικά θα έπρεπε, αλλά δεν είναι αυτό που θα έλεγα συμβουλή. Αυτό είναι γεγονός!

Δώστε μου συμβουλές να σταματήσω το κάπνισμα χωρίς να υποφέρω, τώρα αυτό θα ήταν ενδιαφέρον », είχε δηλώσει.

Η γεννημένη στις 22 Οκτωβρίου 1943 Κατρίν Ντενέβ είναι μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου.

Πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνείες της, είναι γνωστή για την απαράμιλη κομψότητα και το στυλ της.

Η θρυλική ομορφιά και η κλασική της κομψότητα την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο

Όταν ήταν στο Λονδίνο η Κατρίν Ντενέβ γνώρισε τον φωτογράφο μόδας  David Bailey στις 19 Αυγούστου του 1965. Μετά από μια σύντομη ερωτική σχέση παντρεύτηκαν.

Ωστόσο, η σχέση τους αμαυρώθηκε από απιστίες και στις δύο πλευρές, καθώς και από έντονους καυγάδες  και τελικά κατέληξε σε ένα φιλικό διαζύγιο το 1972.

Έκτοτε η Ντενέβ είπε: «Ο γάμος είναι ξεπερασμένος και παγίδα».

Η Ντενέβ επέστρεψε στη Γαλλία για να πρωταγωνιστήσει στο Le Chant du monde (Τραγούδι του Κόσμου, 1965) του Μαρσέλ Καμύ, στο Les Creatures της Agnes Varda (1966) και στο La Vie de château του Jean-Paul Rappaneau (A Matter of Resistance, 1966). Το 1967 συνεργάστηκε ξανά με τον Jacques Demy για να κάνει το γοητευτικό μιούζικαλ Les Demoiselles de Rochefort (Οι νεαρές κυρίες του Rochefort, 1967) μαζί με την αδερφή της, Francoise Dorléac.

Αλλά ήταν η ταινία που έκανε λίγο πριν από αυτό, "Η ωραία της ημέρας", του Luis Bunuel που έμελλε να κάνει την Ντενέβ σταρ παγκοσμίου φήμης.

Το Vintage Every Day, δημοσιεύει σπάνιες φωτογραφίες με την Κατρίν Ντενέβ να καπνίζει. 

Όπως μπορούμε να δούμε η διάσημη ηθοποιός δεν έχανε το στυλ της ούτε όταν άναβε τσιγάρο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ