Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα καπριτσιόζα με μήλο και μοτσαρέλα - θα την απολαύσετε ως συνοδευτικό, αλλά & σαν γεύμα

Ιδανική για vegetarian διατροφή

 

ΥΛΙΚΑ

1 σαλάτα καπριτσιόζα, Φρεσκούλης

1 ρόδι

1 μήλο

150 γρ. μοτσαρέλα

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

250 ml. ελαιόλαδο

ξύσμα από ένα λάιμ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καθαρίζουμε το ρόδι και κρατάμε τα σπόρια του σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους.

2 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι και το αλάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πολύ σιγά και ταυτόχρονα χτυπάμε μέχρι να δέσει αρκετά.

3 Σε ένα βαθύ μπόλ προσθέτουμε την έτοιμη κομμένη σαλάτα καπριτσιόζα μαζί με το ρόδι και τη μοτσαρέλα.

4 Τελευταίο, κόβουμε το μήλο σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τη βινεγκρέτ.

5 Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ