Ο Κλεαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί: Ο μήνας θα κλείσει με επικίνδυνο καιρό - βροχές & καταιγίδες από την Παρασκευή (βίντεο)

Σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί προσοχή;

Ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα (20/10) ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν από την Παρασκευή, σύμφωνα και με την πρόσγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ειδικότερα Βάσει των όσων είπε ο μετεωρολογός του Open η σημερινή ημέρα θα έχει βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ από Παρασκευή και μετά έρχονται και πάλι βροχές με τα προγνωστικά να θέλουν το μήνα να κλείνει με επικίνδυνο και πάλι καιρό όπου είναι πολύ πιθανό να έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα.

«Καθώς ο ψυχρός αυτός αέρας θα συναντηθεί με τον θερμότερο της κεντρικής μεσογείου θα δημιουργήσει ένα ψυχρό μέτωπο από Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν ανέφερε ότι αρχικά ο καιρός θα χαλάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και μετά με βροχές και καταιγίδες, ενώ από το Σάββατο η κακοκαιρία θα πάει  ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας. Ο μετεωρολόγος συνέστησε στους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα βαραίνει περισσότερο ο καιρός καθώς δημιουργείται ισχυρό βαρομετρικό που θα μας απασχολήσει αρκετά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου καθώς δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά. Θέλει προσοχή γιατί όλα δείχνουν ότι ο μήνας θα κλείσει με επικίνδυνο καιρό» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ