Η Δρ. Κατερίνα Μουστάκα απάντα: Έχετε διάχυτος πονοκέφαλος; Χαλάρωσε τους υπινιακούς με αυτό τον τρόπο! (βίντεο)

Πάντα μας έχει την λύση... 

Η γιατρός της χειροπρακτικής, Δρ. Κατερίνα Μουστάκα, καταρρίπτει τους μύθους που ισχύουν για τα μυοσκελετικά προβλήματα, τα οποία μας αποτρέπουν από την αθλητική και όχι μόνο δραστηριότητα. 

Η ίδια μέσω του Instagram της μας ενημερώνει καθημερινά για πολλά πράγματα που αφορούν το σώμα μας.

Η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι πλέον εργάζονται από το σπίτι και έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα

Η ίδια μας έχει την λύση. Με ένα βίντεο στο Instagram μας λύνει τις απορίες για τον Διάχυτο Πονοκέφαλο. 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε σύμφωνα με την γιατρό είναι να χαλαρώσουμε τους υπινιακούς! Συγκεκριμένα γράφει: 

''Μιας και το έχω αναρτήσει πρόσφατα στο καναλάκιον, μοιράζομαι κι εδώ, αγαπητή Ινστα-Οικογένεια το παρόν, για να είσαστε και όλοι οι υπόλοιποι μες στο πνεύμα των Σημείων Πυροδότησης Πόνου, ή trigger points όπως τα λέμε και στο χωριό μου.

Υπενθυμίζω για όποιον ήτο αμελής και έχει χάσει επεισόδια, ότι τα trigger points δεν είναι παρά εστιασμένα, υπερευαίσθητα σημεία μόνιμου σπασμού που βρίσκονται πολύ συχνά στους μυς μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό τους, στο οποίο οφείλεται και η ονομασία τους είναι ότι άπαξ και δημιουργηθούν, έχουν την ικανότητα να πυροδοτούν -αντανακλούν συμπτώματα σε μεγαλύτερη από το μέγεθος τους περιοχή και κάποιες φορές σε απομακρυσμένες περιοχές, χαρτογραφημένες για τον κάθε μυ.

Οι Υπινιακοί που είναι και οι πρωταγωνιστές στο σημερινό βινδεάκι, είναι 8 μικροί στο μάτι (μεγάλοι στο κρεβάτι του Πόνου όμως) μύες που κατοικούν ψηλά, ψηλά στον αυχένα.

Όταν φιλοξενούν σημεία πυροδότησης έχουν το κακό συνήθειο (που έλεγε και η γιαγιά μου) να δημιουργούν ένα χαρακτηριστικό βαθύ διάχυτο πονοκέφαλο, που φαίνεται να πιάνει όλο το κεφάλι, μονόπλευρα και φαίνεται ότι παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση ημικρανιών που ξεκινάνε από τον αυχένα.

Συνυπάρχει, επίσης, ευαισθησία τοπικά, σε σημείο που και η πίεση από το μαξιλάρι κάποιες φορές δεν είναι ανεκτή.

Αν φιλοξενείτε κι εσείς εκεί ψηλά, στον Κύκνειο λαιμό σας σημεία πυροδότησης, ιδού η λύσις!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 μπαλάκια ίδιου μεγέθους αν δεν έχετε το διπλό beanball που χρησιμοποιώ στο βίνδεο, ώστε να κατασκευάσετε ένα (θα αναρτήσω σε story πώς το κάνετε αυτό), ένα χοντρό βιβλίο και 5 λεπτά για εσάς.

Καλή επιτυχία, με αγάπη  πολλή''. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ