Η έπαρση & η μεγαλομανία της Elizabeth Holmes: Tην ώρα που η εταιρεία της κατέρρεε έκανε τη "μεγάλη ζωή" - Η καλά οργανωμένη απάτη στα μηνύματα που έστελνε στον εραστή της (φώτο-βίντεο)

H Holmes δικάζεται για απάτη εκατομμυρίων - Τι αποκαλύπτουν τα μηνύματα στο κινητό που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας - Χαρακτηρίζει τον εαυτό της "επιχειρηματία της χρονιάς" την ώρα που η εταιρεία της καταποντίζεται

Η  πρώην CEO της Theranos, Elizabeth Holmes σε ένα μήνυμα που έστειλε στoν Ramesh “Sunny” Balwani , γράφει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό της, καθώς είναι "ο καλύτερος επιχειρηματίας της χρόνιας".

Το μήνυμα που έστειλε στον τότε σύντροφο της και νούμερο 2 στην ιεραρχία της Theranos, Balvani, είναι ένα από τα χιλιάδες μηνύματα στο skype, και στο κινητό, που έφερε στη δημοσιότητα το CNBC, που δείχνουν πώς αντιμετώπιζε η Holmes, τον εαυτό της αλλά και την Theranos που αιμοραγούσε.

Αποκαλύπτουν επίσης ότι η Holmes μίλησε στον Balvani για το πώς προσέγγισε επιχειρηματίες υψηλού κύρους για να βάλουν στην Theranos πολλά εκατομμύρια δολάρια.

 

 

«Η νέα μου ζωή από αυτή τη νύχτα και για πάντα: – απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τον καλύτερο επιχειρηματία της χρονιάς – προσήλωση – αριστεία στις λεπτομέρειες – δεν θα με ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι – θα αλληλεπιδρώ με τους υπαλλήλους στις συσκέψεις λέγοντας ιστορίες και δίνοντας σημασία σε αυτούς (δηλαδή, να προετοιμάζομαι καλά)», έγραφε ένα από τα μηνύματα, που έγραψε η Holmes στον Balwani τον Νοέμβριο του 2014,  στο πλαίσιο μίας συζήτησης που είχαν ανοίξει για την πανσέληνο εκείνης της βραδιάς.

 

 

Δέκα λεπτά αργότερα η Holmes έστειλε νέο μήνυμα: "Δεν απαντάς"; Κι ο Balwani της απάντησε: "Τέλεια. Ακούς και δίνεις προσοχή".

 

 

Τον ίδιο μήνα, η Χολμς έστειλε νέο μήνυμα στον Μπαλουάνι όπου του έλεγε: «Μόλις τελείωσα τα τηλεφωνήματα. Η Alice Walton  είναι μέσα για 50. Επιβεβαίωσα τον Greg για 100».

Προφανώς αναφέρεται στην Γουόλτον της οικογένειας των Walmart, η οποία τελικά επένδυσε 150 εκατ. δολάρια στη Theranos το 2014. Μέχρι σήμερα, δεν είναι σαφές ποιος είναι ο Greg, στον οποίο αναφέρεται.

 

 

Ο Μπαλουάνι απάντησε: «Φοβερό. Σκεφτόμουν σήμερα. Δεν επενδύουν στην εταιρεία μας, επενδύουν στο πεπρωμένο μας ».

 

 

Αυτό το μήνυμα  αποδείχθηκε δυσοίωνα προφητικό  δεδομένου ότι η Theranos έκλεισε το 2018 και το ζευγάρι κατηγορείται σήμερα για ενορχήστρωση μιας απάτης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την παραπλάνηση επενδυτών και ασθενών σχετικά με τη Theranos.

 Η Χολμς και ο Μπαλουάνι αντιμετωπίζουν ο καθένας 10 κατηγορίες για απάτη μέσω τηλεφώνου και δύο κατηγορίες για συνωμοσία για διάπραξη απάτης, μέσω μηνυμάτων. Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 20 ετών.

 

 

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι. Η δίκη της Χολμς ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Ο Balwani θα δικαστεί το επόμενο έτος. 

 

 

Σε ένα από τα μηνύματα της σειράς που αναφέρεται παραπάνω η Χολμς έγραψε: "O Rupert πάνω από 100". Αναφέρεται στον μεγιστάνα των media Rupert Murdoch, o οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Theranos.

Ο Murdoch επένδυσε 125 εκατ. δολάρια στην εταιρεία της Holmes.

 

 

«Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για τη συνομιλία με τον Ρούπερτ», απάντησε ο Μπαλουάνι. «Πολύ καλά :)» είπε η Χολμς, προσθέτοντας «Θα γνωριστείτε καλύτερα».

Το CNBC προσέγγισε την Walton και τον Murdoch. Δεν ανταποκρίθηκαν. Ορισμένοι από τους επενδυτές της Theranos αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη. 

 

 

Τα 600 σελίδων μηνύματα εκτείνονται χρονολογικά από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2016. Τα κείμενα δείχνουν επίσης τη μεγάλη ζωή που έκαναν η Holmes και ο Balwani, την ώρα που η Theranos αιμοραγούσε χάνοντας εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις οικονομικές εκθέσεις.

Τον Μάρτιο του 2015, η Χολμς έστειλε μήνυμα στον Μπαλουάνι: «Η Mary Meeker προσπαθούσε να με πείσει να κρατήσω την ιδιωτικότητα μου, να μαζέψω τεράστια ποσά δολαρίων  και να αρχίσω να σκέφτομαι με πιο φιλόδοξο τρόπο».

 

 

Η Meeker είναι μία γνωστή επιχειρηματίας που είναι συνεργάτης στο Bond Capital. Είναι διάσημη στον κλάδο της τεχνολογίας για την ετήσια αναφορά της στα Internet Trends, μια παρουσίαση δεκάδων διαφανειών που καλύπτουν τις πιο καυτές τάσεις για τους επενδυτές. Η Μίκερ δεν απάντησε στο αίτημα του CNBC για σχόλιο.

 

 

Σε ένα  ομαδικό μήνυμα του Απριλίου του 2015, ο αδερφός της Χολμς, Κρίστιαν απευθύνεται σε εκείνη και τον Μπαλουάνι, αναφορικά με ένα ταξίδι που σχεδιάζουν στο Λας Βέγκας. «Η προεδρική σουίτα στο Four Seasons στα 3.000 δολάρια, σουίτα με θέα στη λεωφόρο στο Mandarin 3.400 δολάρια ή η προεδρική στα 15.000 δολάρια ή junior suite στο Encore με θέα στο γήπεδο του γκολφ στα 700 δολάρια». 

 

 

Σύμφωνα με μια πηγή που εργαζόταν στη Theranos και γνώριζε το ταξίδι, η ομάδα των τριών σχεδίαζε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Ο υπάλληλος υπενθύμισε ότι εκείνη η περίοδος ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την εταιρεία με αποχωρήσεις στελεχών υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της ξαφνικής αποχώρησης του διευθυντή του εργαστηρίου Adam Rosendorff. Δεν είναι σαφές εάν η Theranos πλήρωσε τα έξοδα αυτού του ταξιδιού.

 

 

«Οι άνθρωποι απλώς εξαφανίζονταν και έφευγαν από τη δουλειά, ήταν σαφές ότι η εταιρεία  έκλεινε», είπε ο πρώην υπάλληλος της Theranos. «Αυτή είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία».

Σε μια σειρά μηνυμάτων  επίσης από τον Απρίλιο του 2015, ο Balwani φαίνεται να αναγνωρίζει το κακό χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού.

 

 

Έστειλε μήνυμα στην Χολμς: «Το ταξίδι στο Βέγκας μας αποσπά πάρα πολύ την προσοχή. Κακό timing. 

Αλλά οι τύποι πλήρωσαν τα πάντα και δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων. Επομένως, θα το κάνουμε. Αλλά μετά, δεν θέλω τίποτα να μας αποσπά την προσοχή μέχρι να νικήσουμε».

«Τότε ας εστιάσουμε σε αυτό στο δωμάτιό μας, ας πάμε για δείπνο και να γυρίσουμε γρήγορα», του απάντησε η Χολμς.

 

 

Παρόλα αυτά η Holmes συνέχισε να  στέλνει μηνύματα στον Μπαλουάνι  για τα ακριβά εστιατόρια στα οποία θα προσπαθούσαν να κλείσουν τραπέζι.

«Για δείπνο μπορούμε να δοκιμάσουμε στο 3 αστέρων Michelin γαλλικό στο MGM, μπορούμε να προσπαθήσουμε σε όλα που είναι ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας και να δούμε σε ποια θα βρούμε».

Όταν ο Μπαλουάνι της απαντά, λέγοντας ότι τελικά έκλεισε τραπέζι, προσθέτει: «Θα φέρω ιδιωτική ασφάλεια για εσένα». «Ιδιωτική ασφάλεια;», τον ρωτά εκείνη. «Έναν ιδιωτικό φρουρό που να είναι μαζί μας όλη τη νύχτα», λέει ο Μπαλουάνι.

 

 

Τα προβλήματα στη Theranos αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 από τον  δημοσιογράφο της Wall Street Journal, John Carreyrou.

 

 

Τα μηνύματα στο κινητό που φέρνει στη δημοσιότητα  το CNBC δείχνουν συζητήσεις για τον Carreyrou μεταξύ Balwani και Holmes.

 

 

Ο Carreyrou είχε επιδιώξει να πάρει συνέντευξη τόσο από την Holmes όσο και από τον Balwani, αλλά κανένας από τους δύο δεν συμφώνησε.

 

 

Ο Μπαλουάνι έστειλε μήνυμα ότι «δεν είμαι υποχρεωμένος να συναντηθώ με κάποιον που μου επιτέθηκε».

 

 

Ο δικηγόρος του Balwani, Jeffrey Coopersmith, αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι δικηγόροι της Χολμς δεν απάντησαν στο αίτημα του CNBC για σχόλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ