Θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο προσκυνητών στο Άγιο Όρος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων (βίντεο)

Σε μεγάλο υψόμετρο στον Άθωνα συνεχίζονται οι έρευνες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνται στο Άγιον Όρος καθώς μέχρι στιγμής οι πολύωρες έρευνες για τον εντοπισμό τους δεν είχαν αποτέλεσμα.

Σε μεγάλο υψόμετρο στον Άθωνα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής από το πρωί.

Η επιχείρηση εντοπισμού διενεργείται από τετραμελή ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ και τέσσερις πυροσβέστες των σταθμών Αγίου Όρους και Πολυγύρου, σε δύσβατα και βραχώδη σημεία με μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τη Μονή Αγίου Παύλου.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το voria.gr, ομάδα εννέα Ουκρανών προσκυνητών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησε να ανέβει χθες στην κορυφή του όρους. Όταν η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου τόνισε ότι πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται», είπε ο κ. Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ