Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok με την Άννα: Η τυφλή κοπέλα έφερε τον πρωθυπουργό στην πλατφόρμα με τους 1 δισ. users (βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου) συναντήθηκε με την Άννα Μπαλάν, μια νεαρή inflencer με πρόβλημα όρασης, η οποία έχει 80.000 ακόλουθους στο TikTok!

«Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού Με μεγάλη μου χαρά, αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού @kyriakos_ να τον επισκεφτώ στο Μέγαρο Μαξίμου και να του προωθήσω τα αιτήματα των τυφλών για τη βελτίωση της ζωής μας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού που γιορτάζεται σήμερα 15 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο!» γράφει η ίδια σε ανάρτησή της στο Insgtragram ενώ το βίντεο ξεκινάει με το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Μητσοτάκη... και τσουπ! Ξαφνικά είναι και οι δυο τους στο Μέγαρο μαξίμου.

«Ρώτησα την Άννα πως μπορώ να κάνω τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη! Η απάντηση στο Tik Tok της @annabalan__» αναφέρει από πλευράς του, στο δικό του post ο πρωθυπουργός.

«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη» λέει στο βίντεο, ο κ Μητσοτάκης στην νεαρή κοπέλα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

Και εκείνη του απαντάει: 

«Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα κύριε πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύω επίσης ότι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό μου σοφέρ θα με διευκόλυνε πάρα πολύ (σ.σ. γέλια).

Πέρα από την πλάκα όμως, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

«Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα» πρόσθέτει ο πρωθυπουργός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

Να σημειωθεί ότι η Άννα, μέσα από το TikTok, μιλάει για την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που της θέτουν οι followers της. 

Για την ιστορία το TikTok υπάρχει σε 150 χώρες στον κόσμο και οι χρήστες του αγγίζουν τους 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ