Ποιο χρώμα μαλλιών μικροδείχνει; Tips & προτάσεις για την τέλεια επιλογή (φωτό)

Κρατήστε σημειώσεις και ζητήστε από τον κομμωτή σας, να σας μεταμορφώσει. 

Για να δείχνει μια γυναίκα νεότερη δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιεί δεκάδες καλλυντικά προϊόντα και να καταφεύγει σε αισθητικές επεμβάσεις, όπως το botox. Ακόμη και μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της μπορεί να την κάνει να μικροδείχνει.

Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι η επιλογή της κατάλληλης βαφής. Αυτής δηλαδή που θα προσθέσει στο πρόσωπο λάμψη και φρεσκάδα, χωρίς να τονίζει περισσότερο τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τις δυσχρωμίες που ενδέχεται να υπάρχουν.

Ποια είναι λοιπόν τα χρώματα μαλλιών που μπορούν να σας χαρίσουν μια νεότερη εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερο κόπο;

Tips για τέλεια επιλογή στο χρώμα μαλλιών που μπορεί να κάνει μια γυναίκα να μικροδείχνει

Ακολουθώντας κάποια μικρά χρωματικά μυστικά, μπορείτε να πετύχετε την τέλεια βαφή που θα σας ανανεώσει και θα κάνει την εικόνα σας εκθαμβωτική. Πρόκειται για απλές συμβουλές που όμως μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα του look σας.

Διαλέξτε μια βαφή ούτε πολύ σκούρα, αλλά ούτε πολύ ανοιχτή

Οι ακραίες επιλογές συνήθως δεν είναι οι καταλληλότερες για μια ώριμη γυναίκα. Και αυτό συμβαίνει διότι οι σκούρες αποχρώσεις τείνουν να τονίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, όπως επίσης και τις λευκές τρίχες που βγαίνουν στη ρίζα.

Από την άλλη πλευρά, τα πολύ ανοιχτά χρώματα δεν κολακεύουν κάθε δερματικό τόνο και δείχνουν αφύσικα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές η επιλογή τους να κάνει μια γυναίκα να δείχνει άχρωμη και χωρίς ζωντάνια, οδηγώντας σε μια λιγότερο νεανική εικόνα.

Επομένως, προτιμήστε χρώματα μαλλιών κοντά στο φυσικό σας, τα οποία να απέχουν 2-3 τόνους από αυτό και δεν έχουν μεγάλη αντίθεση από τον τόνο του δέρματος σας.

Συνήθως οι θερμές επιδερμίδες ταιριάζουν με ψυχρά χρώματα μαλλιών και το αντίστροφο.

Αποφύγετε τα έντονα και αφύσικα χρώματα μαλλιών

Αν και είναι πολύ στη μόδα, οι αποχρώσεις όπως το ροζ, το μπλε, το πράσινο κλπ, μπορούν να προσθέσουν χρόνια σε μια ώριμη γυναίκα. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται να αποφεύγονται, εκτός αν συνδυαστούν με άλλες βαφές και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται φυσικό.

Αποφύγετε τις ashy αποχρώσεις στα μαλλιά

Η επιλογή ενός σταχτί τόνου στα μαλλιά μπορεί να είναι μοντέρνα, ωστόσο όταν μιλάμε για μια ώριμη επιδερμίδα, τότε είναι προτιμότερο να την αποφύγετε. Ο λόγος είναι πως το σταχτί χρώμα μαλλιών αντί να κάνει μια γυναίκα να μικροδείχνει, της αφαιρεί τη ζωντάνια από το πρόσωπο και το αποτέλεσμα είναι άτονο.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως απαγορεύεται να επιλέξετε ένα τέτοιο χρώμα, αρκεί να το συνδυάσετε με έναν πιο θερμό τόνο για να πετύχετε ένα πιο φρέσκο look.

Προσθέστε λίγο φως στα μαλλιά σας

Καθώς μεγαλώνουμε είναι φυσικό το πρόσωπο μας να χάνει τη ζωντάνια και τη λάμψη του. Επομένως, προσθέτοντας λίγο φως στο χρώμα μαλλιών θα μας κάνει να κάνει να δείχνουμε νεότερη.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις ανταύγειες ή κάνοντας balayage, καθώς τις περισσότερες φορές ένα ενιαίο χρώμα μπορεί να δείχνει άτονο και να μας μεγαλώνει.

Με αυτές τις απλές, αλλά εντυπωσιακές τεχνικές μαλλιών μπορείτε να δώσετε διάσταση στο χτένισμα σας και να κάνετε το δέρμα σας να δείχνει πιο θερμό, τραβώντας παράλληλα την προσοχή μακριά από ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης.

Προσοχή όμως, δεν πρέπει να το παρακάνετε ούτε με τις ανταύγειες, ούτε με το balayage διότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό.

Φροντίστε τα μαλλιά σας να είναι υγιή και λαμπερά

Τα μη υγιή μαλλιά δείχνουν ξηρά, εύθραυστα και δεν έχουν καθόλου ζωντάνια. Αυτό μπορεί να επηρεάσει και το πως φαίνεται το χρώμα τους.

Είναι λοιπόν καθοριστικής σημασίας να τα περιποιήστε και να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο υγιή. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να κάνετε μάσκες μαλλιών, αλλά και να τα λούζετε με το σωστό τρόπο.

5+1 προτάσεις για χρώμα μαλλιών που χαρίζει νεότερη εμφάνιση

Αν αναρωτιέστε για το ποιο χρώμα μαλλιών μικροδείχνει, η λίστα που ακολουθεί θα σας δώσει μια ιδέα. Δείτε την και πάρτε έμπνευση για την δική σας ανανέωση βαφής με βάση αυτό που ταιριάζει στο γούστο σας.

Κάραμελ ανταύγειες σε καστανά μαλλιά

Κάραμελ ανταύγειες σε καστανά μαλλιά

Είναι ιδανικές για γυναίκες με καστανή βάση. Προσθέτουν έναν θερμό τόνο και φως στο τελικό χρώμα των μαλλιών, απαλύνοντας τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το look να δείχνει πιο νεανικό.

Μάλιστα μπορούν να περιοριστούν στο περίγραμμα του προσώπου ή στις άκρες των μαλλιών και να φαίνονται το ίδιο εντυπωσιακές.

Γενικότερα πάντως πρόκειται για ένα χρώμα διαχρονικό που ταιριάζει σε κάθε εποχή και αποτελεί μια διακριτική αλλαγή.

Bronde χρώμα μαλλιών

Bronde χρώμα μαλλιών

Ο συνδυασμός του καστανού με το ξανθό με τις τεχνικές του όμπρε και του μπαλαγιάζ αποτελεί ακόμη μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να δείχνετε νεότερη χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από την σκούρα βάση σας. Θυμίζει πολύ το αποτέλεσμα των φυσικών καστανών μαλλιών που ανοίγουν από τον ήλιο και φωτίζουν το πρόσωπο με τον πιο απλό τρόπο.

Αν λοιπόν είστε ανάμεσα στην επιλογή του καστανού ή του ξανθού, το bronde μπορεί να σας προσφέρει μια εναλλακτική και μοντέρνα πρόταση για να βάψετε τα μαλλιά σας.

Strawberry Blonde

Strawberry Blonde

Το συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών συνδυάζει το ξανθό με το κόκκινο. Ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα, αλλά ιδιαίτερα στους ψυχρούς τόνους που έχουν από μόνοι τους μια φυσική ανοιχτή πορτοκάλο – κόκκινη βάση.

Τονίζοντας λοιπόν αυτή την απόχρωση προσθέτετε αυτόματα μια νεανική όψη στην εικόνα σας.

Χρυσό σοκολατί χρώμα στα μαλλιά

Χρυσό σοκολατί χρώμα στα μαλλιά

Όπως οι κάραμελ, έτσι και οι χρυσές ανταύγειες ή το balayage σε αυτούς τους τόνους, μπορούν να δώσουν στο σοκολατί χρώμα μαλλιών την ιδανική φωτεινότητα που θα κάνει κάθε γυναίκα να μικροδείχνει.

Ο τελικός συνδυασμός των δυο αυτών αποχρώσεων αποδίδει ένα χρώμα που δεν ξεφεύγει από το καστανό, αλλά διαθέτει ένα απαλό ξανθό άγγιγμα αναφέρει το beautetinkyriaki.

Επιπλέον, προσθέτοντας τις χρυσές ανταύγειες στο περίγραμμα του προσώπου τραβάτε την προσοχή μακριά από τα ζυγωματικά και όλες τις περιοχές του προσώπου που δημιουργούν σκιάσεις.

Ξανθό σαμπανιζέ ή ροζ σαμπανιζέ χρώμα μαλλιών

Ξανθό σαμπανιζέ ή ροζ σαμπανιζέ χρώμα μαλλιών

Το σαμπανιζέ χρώμα μαλλιών σε ξανθή ή ροζ απόχρωση είναι ακόμη μια ιδέα που θα σας κάνει να δείχνετε νεότερη.

Το μεν ξανθό σαμπανιζέ έχει έναν πιο θερμό τόνο και μοιάζει πιο φυσικό, ενώ το ροζ είναι πιο παιχνιδιάρικο και ξεχωριστό.

Απαλό μαύρο χρώμα μαλλιών

Απαλό μαύρο χρώμα μαλλιών

Για όσες λατρεύουν το σκούρο μελαχρινό χρώμα μαλλιών ή απλά έχουν εκ φύσεως μαύρη βάση μαλλιών, η επιλογή είναι πιο περίπλοκη όσο μεγαλώνουμε. Είναι λοιπόν ιδανικό να διαλέξετε μια πιο απαλή και ήπια μαύρη απόχρωση που θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά.

Πρόκειται για μια απόχρωση που πλησιάζει περισσότερο στο σκούρο καστανό – μαύρο και είναι πολύ πιο κολακευτική από το μαύρο κορακί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ