Πώς προσπαθούν οι άλλοι να σας εκμεταλλευτούν, σύμφωνα με το ζώδιό σας - έτσι «ρουφάνε» την καλή σας διάθεση

Αυτά είναι, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου, τα χαρακτηριστικά που γίνονραι βορρά στις διαθέσεις των άλλων

Όλοι μας, ανάλογα με το ζώδιο που εκπροσωπούμε, έχουμε θετικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν αγαπητούς στους άλλους. Όμως, πολλές φορές αυτά τα γνωρίσματα του χαρακτήρα μας τα εκμεταλλεύονται οι άλλοι και μας κάνουν να μετανιώνουμε που τους βοηθήσαμε ή που υπήρξαμε καλοί μαζί τους.

Μας φέρνουν στα όρια μας, αφού συνεχώς ζητάνε περισσότερα και περισσότερα, φτάνοντας μας σε ένα σημείο αγανάκτησης. Βέβαια, όταν το συνειδητοποιούμε είναι αργά, καθώς ήδη έχουμε δώσει πολύ χρόνο και πολύ ενέργεια για να τους εξυπηρετήσουμε και να τους διευκολύνουμε, νομίζοντας ότι θα το εκτιμήσουν, αλλά αυτοί το μόνο του κοιτούσαν ήταν η πάρτη τους.

Εσείς μπορεί να αφήσατε πίσω δικές σας προτεραιότητες ή εκκρεμότητες στην προσπάθειά σας να τους ευχαριστήσετε και τρέξετε να φροντίσετε υποθέσεις άλλων, αλλά τελικά κάνετε κακό σε εσάς τους ίδιους.

Ας δούμε ποια χαρακτηριστικά του ζωδίου σας ή του ωροσκόπου σας γίνονται, σύμφωνα με την Άση Μπήλου και το asibiliou.gr, βορρά στις διαθέσεις των άλλων και σας εκμεταλλεύονται, ρουφώντας όλη την καλή σας διάθεση και φέρνοντάς στα όρια σας, που δυστυχώς δεν βάλατε ποτέ.

Αν δεν ξέρετε το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σας μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τη δυναμική σας και την ικανότητα σας να λαμβάνετε πρωτοβουλίες και να οργανώνετε τα πράγματα. Μπορεί να σας αρέσει να είστε ο «καπετάνιος» στην οικογένεια και στις φιλικές σας σχέσεις και να προσπαθείτε να τους ευχαριστείτε όλους, όμως αυτό κάποια στιγμή σας πνίγει. Και ποια είναι αυτή η στιγμή; Όταν όλοι θεωρούν δεδομένο ότι είστε υποχρεωμένοι να τα κάνετε όλα εσείς. Να σχεδιάσετε τις διακοπές, να κανονίσετε σε ποιο εστιατόριο θα βρεθείτε και να επικοινωνήσετε με όλους για να προγραμματίσετε τα πάντα. Ο κλήρος πέφτει σε εσάς, διότι εσείς τον αναλάβατε και πλέον δυσανασχετείτε, αλλά είναι αργά. Είναι ένα βάρος στους ώμους σας και δεν ακούτε ούτε ένα ευχαριστώ για την προσπάθεια σας, καθώς όλοι θεωρούν ότι είστε αναγκασμένοι να κανονίζετε εσείς τα πάντα και να τα ακούτε και στο τέλος, αν κάτι δεν πήγε σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Μάλιστα, πολλές φορές φοβάστε να πείτε στους άλλους ότι δεν αναλαμβάνετε το καθήκον που σας φόρτωσαν, διότι δεν θέλετε να τους κακοκαρδίσετε και με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζετε μια κατάσταση που εσάς σας εξαντλεί και οι άλλοι τα βρίσκουν όλα έτοιμα.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτό που οι άλλοι εκμεταλλεύονται σε εσάς είναι η πίστη σας. Δίνετε την εντύπωση ότι θα είστε πάντα εκεί για αυτούς, βράχοι δίπλα τους και σας θεωρούν δεδομένους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο είτε μιλάμε για τη δουλειά, που όλοι είναι πεπεισμένοι ότι θα βάλετε πλάτη και θα στηρίξετε την όποια κατάσταση, χωρίς όμως να σας ανταμείβουν για αυτό, είτε για την προσωπική σας ζωή, που δεν διεκδικείτε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους και περιμένετε από τους άλλους να σας το δείξουν μόνοι τους. Εσείς προσφέρετε και αυτοί θεωρούν είναι θα είναι για πάντα. Όταν όμως φτάσει ο κόμπος στο χτένι ξεσπάτε και οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν το γιατί, αφού μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχατε κάνει καμία νύξη για το πώς αισθάνεστε και για τις ανάγκες που έχετε και τους είχατε αφήσει να αντιλαμβάνονται την πίστη σας ως αδυναμία σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θέλετε να διασκεδάζετε, να περνάτε καλά και απεχθάνεστε τη μιζέρια και οι άλλοι προσπαθούν να ρουφήξουν αυτή τη θετικότητά και την αστείρευτη ενέργεια σας προς όφελός τους. Αν δείτε κάποιον στεναχωρημένο ή αγχωμένο θα κάνετε τα πάντα για να τον ανεβάσετε, θα γίνετε «καραγκιόζηδες» για να του φτιάξετε τη διάθεση, θα μπείτε εσείς μπροστά για να περάσετε όλοι καλά. Αν, για παράδειγμα, κάποιος δεν έχει χρήματα να βγει έξω, δεν θα διστάσετε να κεράσετε και να αναλάβετε όλα τα έξοδα, μόνο και μόνο για να μην αισθάνεται αυτός μειονεκτικά. Όμως, δεν ακούτε πάντα ευχαριστώ, ούτε αυτό το εκτιμούν όλοι. Κάποιοι υποθέτουν ότι είστε ο διασκεδαστής τους και σας εκμεταλλεύονται για να περάσουν τα δύσκολα δίπλα σας και όταν συνέλθουν σάς πετούν στην άκρη και συνεχίζουν τη ζωή τους, χωρίς εσάς που σταθήκατε στο πλευρό τους όταν αυτοί σας χρειάστηκαν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η φροντίδα των άλλων είναι η έγνοια σας και χαρακτηρίζεστε για τη δοτικότητά σας. Είστε αυτοί που θα βγάλουν το πανωφόρι τους και θα το δώσουν αν κάποιος αγαπημένος τους κρυώνει, που θα προσφέρετε ό,τι έχετε, ό,τι μπορείτε και πάνω από όλα τον χρόνο σας για να σταθείτε και να συμπαρασταθείτε στους άλλους, είτε σας το ζητήσουν είτε όχι. Και ναι, οι άλλοι σας εκμεταλλεύονται πολύ, διότι αυτοπροτείνεστε και δεν βάζετε όρια. Θέτετε τον εαυτό σας σε δεύτερη μοίρα και όπου δράμα και κακό εσείς πρώτοι. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας, θέλετε να αναγνωριστούν οι κόποι σας και η προσφορά σας και όταν αυτό δεν γίνεται πληγώνεστε πολύ. Αλλά, βέβαια, παραμένετε πρώτοι στη λίστα των ανθρώπων που θα φωνάξει κάποιος όταν αντιμετωπίσει πρόβλημα, αφού αρέσκεστε να αισθάνεστε χρήσιμοι. Οι άλλοι το ξέρουν και εκμεταλλεύονται τη δοτικότητα σας.

ΛΕΩΝ

Δεν είναι δύσκολο για εσάς να κερδίζετε τα βλέμματα και τη συμπάθεια των άλλων, να είστε στο επίκεντρο και να σας αγαπάνε όλοι. Έχετε απίστευτες κοινωνικές δεξιότητες και αυτό εκμεταλλεύονται οι άλλοι σε εσάς. Βασίζονται στην αυτοπεποίθηση σας και στον ευρύ κύκλο γνωριμιών που έχετε αποκτήσει με μεγάλο κόπο και θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι της υπεροχή σας. Θα σας βάλουν μπροστά για να αποκτήσουν πρόσβαση στις επαφές σας, θα ζητήσουν να σας συνοδέψουν στα ατελείωτα καλέσματα που έχετε ή θα προσπαθήσουν να κλέψουν λίγη από τη λάμψη σας, δηλώνοντας φίλοι σας και κολλητοί σας. Είναι άνθρωποι ετερόφωτοι, που δεν μπορούν να ανθίσουν μόνοι τους και ψάχνουν πατερίτσες. Όμως εσάς αυτό σας κουράζει πολύ, διότι στο τέλος αντιλαμβάνεστε ότι δεν απολαμβάνουν την παρέα σας, αλλά θέλουν να παρασιτήσουν και να επιβουλευτούν όλα αυτά που εσείς κοπιάσατε να αποκτήσετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το αναλυτικό σας μυαλό και η τάση σας να θέλετε να τα κάνετε όλα μόνοι σας, γίνονται βορρά στους άλλους, που εκμεταλλεύονται αυτά τα χαρακτηριστικά σας. Είστε από τα άτομα που δίνετε έξυπνες λύσεις σε προβλήματα όταν οι άλλοι παραιτούνται και όλοι τρέχουν σε εσάς για συμβουλές. Αν κάποιος σας θέσει ένα θέμα προς επίλυση, δεν ησυχάζετε μέχρι να βρείτε το πώς θα το διευθετήσετε και παίρνετε στους ώμους σας το βάρος των άλλων. Επίσης, επειδή είστε και τελειομανείς και θεωρείτε ότι εσείς τα κάνετε όλα καλύτερα, δεν μένετε στη θεωρία της λύσης ενός προβλήματος, αλλά αναλαμβάνετε να το φέρετε εις πέρας μέχρι τέλους. Έτσι εσείς αγωνιάτε και παιδεύεστε και οι άλλοι ησυχάζουν, γνωρίζοντας ότι εσείς θα τα καταφέρετε. Γίνεστε η… μητέρα τους και το αποκούμπι τους, αλλά αυτό σας κουράζει πολύ, διότι οι άλλοι δεν έρχονται σε εσάς για κάτι διασκεδαστικό, μόνο στα δύσκολα σας θυμούνται.

ΖΥΓΟΣ

Επιζητάτε την αρμονία στις σχέσεις σας και κάνετε πάντα ένα βήμα πίσω για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Στο τέλος όμως «σκάτε» από τις πολλές υποχωρήσεις που κάνετε, αφού οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν ως σάκο του μποξ, γνωρίζοντας ότι δεν θα αντιδράσετε στις επιθέσεις που δέχεστε. Όμως δεν είστε ο «κάδος απορριμμάτων», όπου όλοι μπορούν να πετούν τα αρνητικά τους συναισθήματα, μόνο και μόνο επειδή το «αντέχετε». Και μόλις το συνειδητοποιείται αυτό και αντιλαμβάνεστε ότι οι άλλοι εκμεταλλεύονται την ανοχή σας και την ανάγκη σας για ισορροπία, βγάζετε τον χειρότερο εαυτό σας και σας κατηγορούν γι’ αυτό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σίγουρα δεν είστε από τα ζώδια που εύκολα μπορεί να εκμεταλλευθεί κάποιος, αφού είστε αρκετά καχύποπτοι και επιφυλακτικοί, αλλά έχετε και εσείς την Αχίλλειο πτέρνα σας. Θέλετε να έχετε τον έλεγχο και είστε απίστευτα προστατευτικοί με όσους αγαπάτε. Θα παλέψετε με νύχια και με δόντια αν κάποιος αδικηθεί και όσοι το ξέρουν αυτό σάς βάζουν μπροστά για να βγάλετε εσείς το φίδι από την τρύπα και αυτοί απολαμβάνουν την προστασία σας, χωρίς να εκτεθούν σε κανέναν κίνδυνο. Δεν είναι κακό να γίνεστε ασπίδα για τους αδύναμους, κακό είναι όταν οι άλλοι πατούν σε αυτό και με χειριστικές διαδικασίες ενεργοποιούν αυτό το «κουμπί» σας και αντιδράτε ενστικτωδώς και πριν καλά-καλά καταλάβετε τι ακριβώς κάνετε. Βέβαια, μόλις αντιληφθείτε ότι κάποιος εκμεταλλεύτηκε την καλοσύνη σας γίνεστε έξαλλοι και με τον εαυτό σας και με αυτόν, αλλά το κακό έχει γίνει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Υπάρχει μια φράση που λέει «μη θεωρείς την καλοσύνη μου ως αδυναμία» και σας εκφράζει απόλυτα. Οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τη θετικότητα σας, την αισιοδοξία σας και τη χαλαρή φύση σας και σας χρησιμοποιούν για να κερδίσουν από εσάς. Είστε απόλυτα ειλικρινείς και δυστυχώς πιστεύετε ότι και οι άλλοι παίζουν με ανοιχτά χαρτιά. Όμως, δεν είναι έτσι και πέφτετε συχνά θύματα επιτήδειων. Η παρορμητική σας φύση σας κάνει να ανοίγεστε και να λέτε πράγματα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας και η αισιόδοξη πλευρά σας σάς κάνει να τους βλέπετε όλους θετικά. Οι άλλοι όμως «αγοράζουν» αυτά που θέλουν να μάθουν, σας λένε αυτό που θέλετε να ακούσετε και τελικά οι χαμένοι είστε εσείς. Τελικά, όντως θεωρούν την καλοσύνη σας ως αδυναμία και εσείς απογοητεύεστε από την κακία των άλλων και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παίζουν όλο αυτό το θέατρο! Μα για το κέρδος, που για εσάς μπορεί να είναι αδιάφορο, διότι αναζητάτε τη δημιουργία, αλλά αυτοί έχουν πετύχει τον σκοπό τους σε βάρος σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε σκληροί παίκτες και προσπαθείτε πάντα να διαφυλάξετε τα νώτα σας, τα συμφέροντα σας και ό,τι έχετε καταφέρει με κόπο, αγώνα και σκληρή δουλειά. Και αυτό ακριβώς είναι που άλλοι θέλουν να εκμεταλλευθούν από εσάς, δηλαδή τα αποκτήματα σας. Βλέπουν αυτά που εσείς έχετε καταφέρει και θεωρούν ότι είναι όλα εύκολα, ενώ εσείς μπορεί έχετε κάνει «θυσίες» που ούτε καν έχουν φανταστεί. Όμως, το κάνετε να μοιάζει τόσο εύκολο, το να φτάσει κάποιος τόσο ψηλά, που οι άλλοι θεωρούν ότι είστε αναγκασμένοι να το μοιραστείτε μαζί τους. Δεν θέλουν να κοπιάσουν, θέλουν να κερδίσουν χωρίς να ιδρώσουν. Εσείς, από την άλλη, επειδή θέλετε να δείξετε την υπεροχή σας και να υπερπροβάλλετε ότι τα καταφέρατε, προσφέρετε, διότι νομίζετε ότι σας θαυμάζουν και πέφτετε στην παγίδα. Σας ανεβάζουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας και να σταθούν στο ύψος σας, σε ένα ύψος που εσείς αγωνιστήκατε να φτάσετε, ενώ αυτοί απλά απολαμβάνουν τους δικούς σας κόπους, αποτελώντας την… αυλή σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το μυαλό σας δουλεύει με γοργούς ρυθμούς και κατεβάζει καινοτόμες ιδέες. Δεν σας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε την τάση. Αυτό που σας νοιάζει είναι να χαράξετε εσείς τη δική σας μοναδική πορεία και οι άλλοι να ακολουθούν. Όμως οι άνθρωποι δίπλα σας, αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα στη σκέψη σας και την υψηλή σας νοημοσύνη, θέλουν ένα κομμάτι του μυαλού σας. Μπορεί να σας προσεγγίζουν και να σας κλέβουν τις ιδέες σας ή να σας καλοπιάνουν και εσείς να τρέχετε. Δεν μπορείτε να πείτε όχι αν κάποιος σας πει «μπορείς να με βοηθήσεις;» ή «μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό» και παγιδεύεστε σε προθέσεις που δεν είναι πάντα τόσο αθώες όσο ακούγονται. Σας ανεβάζουν, νιώθετε καλύτεροι και ανώτεροι από τους άλλους και τελικά εσείς κάνετε τη δουλειά και οι άλλοι απολαμβάνουν τα οφέλη.

ΙΧΘΥΕΣ

Δίνετε, προσφέρετε απλόχερα και μένετε στον άσσο. Οι άλλοι αναγνωρίζουν σε εσάς την αδυναμία σας να είστε τα «καλά παιδιά» ή να θεωρείτε πως θα σας εκτιμήσουν αν γίνετε χαλί να σας πατήσουν και βέβαια το εκμεταλλεύονται. Κάνετε ό,τι σας ζητήσουν, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, και δεν φέρνετε αντίρρηση. Δεν σας αρέσουν οι φωνές και οι κόντρες και νομίζετε ότι αν εξυπηρετείτε τις ανάγκες των άλλων θα πάρετε βραβείο. Τελικά ζείτε τις ζωές των άλλων, ταυτίζεστε με τα προβλήματα και τα θέλω τους και όταν δεν σας έχουν ανάγκη πια, σας πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες και εσείς ακόμα περιμένετε να αναγνωριστεί η προσφορά σας και να ακούσετε ευχαριστώ. Εσείς μετανιώνετε την ώρα και τη στιγμή που υπήρξατε καλοί, αλλά το πουλάκι έχει πετάξει. Ίσως αν βάλετε όρια και αγαπήσετε τον εαυτό σας, οι άλλοι θα σας εκτιμήσουν περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ