Δημήτρης Σκαρμούτσος: Φλογέρες με ρικότα και σπανάκι - το συνοδευτικό που θα λατρέψουν τα παιδιά

Θα σας πάρει 35 μόλις λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο, σουρωμένο και λεπτοκομμένο

200 γρ. φέτα, σουρωμένη

250 γρ. ρικότα

1 κ.σ. άνηθος, κομμένος

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

9 φύλλα παραδοσιακά (1 πακέτο)

175 γρ. βούτυρο, λιωμένο για άλειμμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

2 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει, για 1-2 λεπτά.

3 Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

4 Στεγνώνουμε τη φέτα με χαρτί κουζίνας και την κάνουμε θρύψαλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ρικότα, τον άνηθο και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.

5 Βάζουμε τα αβγά και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεδιπλώνουμε τα παραδοσιακά φύλλα και κόβουμε σε 3 κομμάτια κατά μήκος, όλα τα φύλλα ταυτόχρονα.

6 Παίρνουμε 3 φύλλα και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξεραθούν. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο.

7 Διπλώνουμε στη μέση τα παραδοσιακά φύλλα, ώστε να είναι μισό μήκος και ξαναβουτυρώνουμε.

8 Βάζουμε 1 κ.γ. από το μίγμα στο τέλος κάθε λωρίδας, διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας μία φλογέρα. Βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.

9 Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φλογέρες και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ