Αυτές είναι οι τρεις ισχυρές γυναίκες - topwomen του ΟΠΑΠ - Βασιλική Καραγιάννη, Nicole Conrad-Forker, Katarina Kohlmayer

Διοικητικές ανακατατάξεις στον ΟΠΑΠ...

Η Εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της εκλογής της Δρ. Nicole Conrad-Forker (Νικόλ Κόνραντ-Φόρκερ) και της κας Βασιλικής Καραγιάννη  από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 17ης Ιουνίου 2021, ως νέων Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του δ.σ., σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών κκ. Δημητράκη Ποταμίτη και Igor Rusek (Ιγκόρ Ρούσεκ), για το υπόλοιπο της θητείας τους, ήτοι έως τις 25.04.2022 , το διοικητικό συυμβούλιο της Εταιρείας ανασυγκροτείται σε σώμα ως ακολούθως:

1. Kamil Ziegler (Καμίλ Ζίγκλερ), Πρόεδρος του Δ.Σ. – Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. (Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ.),

2. Jan Karas (Γιαν Κάρας), Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

3. Σπυρίδων Φωκάς, Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. – Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

4. Pavel Saroch (Πάβελ Σάροκ), Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. – Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

5. Pavel Mucha (Πάβελ Μούχα), Επικεφαλής Οικονομικών – Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

6. Robert Chvátal (Ρόμπερτ Χβάταλ), Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

7. Katarina Kohlmayer (Καταρίνα Κολμάγιερ), Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

8. Χρήστος Κοπελούζος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

9. Στυλιανός Κωστόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

10. Νικόλαος Ιατρού, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

11. Rudolf Jurcik (Ρούντολφ Γιούρσικ), Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

12. Nicole Conrad-Forker (Νικόλ Κόνραντ-Φόρκερ), Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,

13. Βασιλική Καραγιάννη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο, δυνάμει της από 17.06.2021 απόφασής του, όρισε τα Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και η Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα δυνάμει της απόφασής της με ίδια ημερομηνία, ως ακολούθως: Επιτροπή Ελέγχου Nicole Conrad-Forker (Νικόλ Κόνραντ-Φόρκερ), Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Rudolf Jurcik (Ρούντολφ Γιούρσικ), Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Μέλος Βασιλική Καραγιάννη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Μέλος «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.»

Η θητεία των Μελών της Επιτροπής Ελέγχου ορίζεται έως την 25.04.2022 και, αν συντρέχει περίπτωση, μπορεί να παραταθεί αυτοδίκαια μέχρι την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου από την αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Καταστατικού της Εταιρείας.

To Who is Who των τριών ισχυρών γυναικών

Η κα. Καραγιάννη είναι έμπειρη επαγγελματίας του τραπεζικού κλάδου με εξειδίκευση στην τραπε ζικήμεγάλων επιχειρήσεων, στη διαχείριση και παρακολούθηση πιστωτικών κινδύνων, τους μετασχηματισμούς και την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης πριν ξεκινήσει την σταδιοδρομία της στον τραπεζικό τομέα. Κατέχοντας διευθυντικές θέσεις σε διάφορες ελληνικές τράπεζες (Τράπεζα Εργασίας, Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος, Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης, EFG Eurobank-Ergasias, Γενική Τράπεζα) και έχοντας διατελέσει ανώτερος σύμβουλος σε πλήθος εταιρειών, διαθέτειεμπειρία και γνώση ως προς την επισκόπηση οικονομικών καταστάσεων, αρχών της λογιστικής και ελεγκτικών εκθέσεων/αναφορών.

Η πιο πρόσφατη θέση της ήταν στην Arivia SA όπου κατείχε το ρόλο της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Δρ. Conrad-Forker είναι Δικηγόρος. Διαθέτει εκτενή εμπειρία σε θέματα ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης τόσο από θεωρητική όσο και από πρακτική σκοπιά υπό την ιδιότητά της ως καθηγήτριας, συμβούλου και επικεφαλής έργων. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάσελ της Γερμανίας. Διαθέτει ισχυρή επιχειρηματική αντίληψη και βαθιά κατανόηση για ζητήματα οικονομικής / λογιστικής φύσης, ενώ η νομική της κατάρτιση αποτελεί προστιθέμενη αξία που οδηγεί σε μια «ολιστική» προσέγγιση των πτυχών της εταιρικής διακυβέρνησης.

Prof. Dr. Nicole Conrad, LL.M.

atag-law.ch

Στην επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνεται ο ρόλος της ως Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Εταίρου της δικηγορικής εταιρείας ATAG Attorneys Ltd.με έδρα στη Βασιλεία, της Συμβούλου Εξωτερικού Εμπορίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Kassel / Marburg, της Καθηγήτριας στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Mainz και στη Σχολή Διοίκησης και Νομικής ZHAW στη Ζυρίχη και της Εκπροσώπου της Πόλης της Ζυρίχης ως μετόχου πλειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας ελβετικής εταιρείας παροχής ενέργειας.

Η κ. Kohlmayer έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος τραπεζικών επενδύσεων με εμπειρία στους τομείς της εταιρικής χρηματοδότησης, χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και λογιστικής, των διεθνών συγχωνεύσεων και εξαγορών, των αγορών χρήματος και κεφαλαίου καθώς και των συναλλαγών τραπεζικής χρηματοδότησης.

/investors.opap.gr

H προηγούμενη επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις εταιρείες Morgan Stanley και VTB Capital στο Λονδίνο και τη Μόσχα. Από το 2014 κατέχει τη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Επικεφαλής Οικονομικών (Chief Financial Officer) στην KKCG, έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους επενδύσεων στη Τσεχία, με δραστηριότητα σε 4 κύριους τομείς επενδύσεων: λαχειοφόρες αγορές και τυχερά παίγνια, πετρέλαιο-φυσικό αέριο- χημικά, τεχνολογία και ακίνητα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας, έχει ειδικευθεί στις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών και χρηματοδότησής τους σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τη Ρωσία και την ΚΑΚ (CIS). Aπόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Μπρατισλάβα, η κ. Kohlmayer κατέχει επίσης MBA από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ