Μακιγιάζ Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022: Όλα τα φετινά makeup trends - Λιλά σκιές ματιών, έντονο eyeliner, Soap brows

Πάρτε ιδέες για το μακιγιάζ σας... 

Η μόδα, αλλά και το μακιγιάζ μας διαφοροποιείται κάθε σεζόν και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Κι ενώ κάποια trends παραμένουν στην κορυφή και είναι διαχρονικά, δεν λείπουν οι νέες προσθήκες που δίνουν άλλο αέρα στην εμφάνιση μας.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε για το ποια είναι τα top trends στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα του 2021 – 2022, οι παρακάτω λίστες θα σας δώσουν μια γεύση από όλα όσα πρότειναν οι κορυφαίοι makeup artists στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας.

Οι κορυφαίες τάσεις στη βάση μακιγιάζ

Ένα μακιγιάζ πάντα ξεκινάει με μια όμορφη βάση και φυσικά οι διάσημοι makeup artists δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν το στίγμα τους για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022 και σε αυτόν τον τομέα.

No makeup makeup

No makeup makeup

Η ανάδειξη της φυσικής μας ομορφιάς θα είναι και πάλι στην κορυφή των επιλογών. Μια λαμπερή επιδερμίδα και η αποφυγή των υπερβολικών προϊόντων μακιγιάζ ήταν στο στόχαστρο πολλών διάσημων μακιγιέρ.

Για παράδειγμα στους οίκους Louis Vuitton και Pat McGrath, τα μοντέλα είχαν ένα ανεπαίσθητο μακιγιάζ, ενώ τόσο ο οίκος Chloe, όσο και ο Gonçalo Peixoto ακολούθησαν την τάση της φυσικής επιδερμίδας με όσο λιγότερο foundation γινόταν.

Ροζ ρουζ

Ροζ ρουζ

Ένα βασικό όπλο του μακιγιάζ για να πετύχετε φρέσκια, νεανική και φυσική επιδερμίδα είναι το ρουζ, το οποίο κάνει δυναμικό comeback στις τάσεις για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022.

Όπως παρουσίασαν οι διάσημοι makeup artists στις πασαρέλες των πασίγνωστων οίκων μόδας, το ροζ ρουζ θα έχει την τιμητική του φέτος. Χρησιμοποιήστε το τόσο για να κάνετε contouring, όσο και για να προσθέσετε χρώμα στα ζυγωματικά σας. Μην αμελήσετε να προσθέσετε μια πινελιά και στην γέφυρα της μύτης!

Top trends στο μακιγιάζ ματιών για τη φετινή σεζόν

Και αφού ολοκληρώσετε την τέλεια βάση, σειρά έχει το μακιγιάζ των ματιών. Ποια θα είναι τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν αυτή την περίοδο και ποια τα στυλ;8

Δείτε αναλυτικότερα πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα μοντέρνο makeup και προσαρμόστε το στο δικό σας γούστο.

Λιλά σκιές ματιών

Λιλά σκιές ματιών

Ένα από τα κορυφαία χρώματα για το μακιγιάζ ματιών την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022 θα είναι αναμφίβολα το λιλά. Η παστέλ αυτή απόχρωση κυριάρχησε με πολλούς τρόπους σε διάφορες διάσημες πασαρέλες.

Για παράδειγμα, σε αυτή του Giambattista Valli το παιχνίδι ανάμεσα στο βιολετί και το λιλά ήταν εμφανές. Από την άλλη μεριά, στην πασαρέλα του Christian Cowan οι λιλά σκιές συνδυάζονταν εκπληκτικά με στρας και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Σκιές με λάμψη (μεταλλικές, περλέ και glittery)

Σκιές με λάμψη (μεταλλικές, περλέ και glittery)

Απ’ ότι φαίνεται η λάμψη δεν έχει την τιμητική της μόνο στη μόδα τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022, αλλά και στο μακιγιάζ.

Σκιές ματιών λοιπόν με glitter, ιριδίζον εφέ, αλλά και μεταλλικές αποχρώσεις θα φορεθούν κατά κόρον, κάνοντας το makeup μας πιο glamorous.

Επομένως, επιλέγοντας το αγαπημένο σας λαμπερό χρώμα μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά μακιγιάζ ματιών με απαλό ή έντονο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την δημοφιλή makeup artist Pat McGrath, στην πασαρέλα του οίκου Prada, τα μακιγιάζ ήταν ένας συνδυασμός ανδρικού και θηλυκού, εμπνευσμένος από την ιδέα της αλλαγής, με μεταλλικές σκιές ματιών σε όμορφα παστέλ χρώματα.

Smokey eyes

Smokey eyes

Τα έντονα και σκούρα smokey μακιγιάζ σε καφέ και μαύρο θα έχουν την τιμητική τους την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022. Αυτό άλλωστε έδειξαν και στις πασαρέλες τους διάσημοι οίκοι μόδας, όπως οι Max Mara, Fendi και Alberta Ferretti.

Τα smudge λοιπόν μακιγιάζ ματιών, δηλαδή τα εμπνευσμένα από τα 90’s makeup που μοιάζουν σαν «μουτζούρα» θα μας δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα trendy εκθαμβωτικό βραδινό βάψιμο.

Eyeliner με πολλούς διαφορετικούς τρόπους

Eyeliner με πολλούς διαφορετικούς τρόπους

Από το kitten eyeliner, δηλαδή αυτό με την πολύ λεπτή γραμμή, μέχρι το cat eye και την έντονη – παχιά γραμμή στο πάνω ή το κάτω βλέφαρο, οι επιλογές για μακιγιάζ είναι αμέτρητες και αυτή τη σεζόν.

Με βασικό χρώμα το μαύρο, αλλά και με ενδιαφέρουσες χρωματικές παραλλαγές το eyeliner θα έχει και πάλι πρωταρχικό ρόλο στα makeup trends της σεζόν.

Ο οίκος του Giorgio Armani παρουσίασε μερικές παιχνιδιάρικες προτάσεις σε παστέλ αποχρώσεις, ενώ ο Balenciaga χρησιμοποίησε απλά μαύρο eyeliner για να δημιουργήσει ιδιαίτερες γραμμές.

Abstract μακιγιάζ ματιών

Abstract μακιγιάζ ματιών

Ένα ακόμη trend της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022 για το μακιγιάζ είναι και αυτό. Περίεργα σχέδια με μαύρο ή άλλες χρωματικές παλέτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε πολλές διάσημες πασαρέλες, όπως αυτές των Anna Sui, Versace και N21.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή της Anna Sui παρουσιάστηκαν χοντρές γραμμές με abstract λεπτομέρειες και negative space εφέ. Από την άλλη μεριά, ο Versace παρέμεινε σε πιο μονοχρωματικές, winged προτάσεις, ενώ ο N21 περιορίστηκε στο μαύρο χρώμα.

Soap brows

Soap brows

Το δημοφιλές από το TikTok trend των soap brows θα παραμείνει στη μόδα και τη σεζόν αυτή. Πρόκειται για μια τάση που δημιουργείται με ειδικά προϊόντα και θέλει τα φρύδια να είναι χτενισμένα προς τα πάνω και να δείχνουν λεία.

Ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του συγκεκριμένου trend ήταν και ο οίκος Jason Wu, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχαν και άλλοι διάσημοι σχεδιαστές που το υιοθέτησαν, όπως για παράδειγμα ο Dior.

Οι τάσεις στο μακιγιάζ χειλιών για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022

Και βέβαια ένα makeup ολοκληρώνεται με το κατάλληλο κραγιόν. Ποια είναι λοιπόν τα χρώματα που θα επικρατήσουν στα χείλη αυτή την περίοδο;

Πρόκειται για κλασικές και αγαπημένες αποχρώσεις που θα σας χαρίσουν είτε ένα κομψό, είτε ένα σαγηνευτικό look.

Κόκκινα χείλη

Κόκκινα χείλη

Η πιο διαχρονική και πολυαγαπημένη πρόταση για τα χείλη δεν είναι άλλη από το έντονο κόκκινο. Το φλογερό αυτό χρώμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, αρκεί να βρει τον κατάλληλο τόνο, μπορεί να συνδυαστεί εκπληκτικά με ένα φυσικό ή winged μακιγιάζ.

Αυτό άλλωστε παρουσίασαν και οι οίκοι Jonathan Simkhai, Dries Van Noten, Sportmax και Prabal Gurung στις πασαρέλες τους.

Vampy – plum lips

Vampy - plum lips

Κι αν ψάχνετε για κάτι εξίσου εντυπωσιακό με το κόκκινο και πιο φθινοπωρινό, τότε δοκιμάστε τα berry lipsticks. Χρώματα όπως το μπορντό, το burgundy, το σκούρο καφέ και το δαμασκηνί θα είναι μεγάλη τάση για τη σεζόν αναφέρει το beautetinkyriaki.

Κάτι τέτοιο έγινε εμφανές από την Sandy Liang όπου δημιούργησε μια αντίθεση ανάμεσα στα σκούρα χείλη και το άβαφο δέρμα.

Nude κραγιόν

Nude κραγιόν

Σε αντίθεση με τα κόκκινα και τα σκούρα έντονα χείλη, έρχεται βέβαια το φυσικό μακιγιάζ που συνεχίζει και αυτή την περίοδο να έχει την τιμητική του. Οι Mark Fast, Elisabetta Franchi και Etro είναι μόνο μερικοί από τους οίκους που επέλεξαν nude χείλη για τα μοντέλα τους.

Επομένως, ένα πολύ απλό, αλλά άκρως εντυπωσιακό μακιγιάζ για φέτος είναι το εξής: Φορέστε λίγο ρουζ, προσθέστε ένα nude κραγιόν με λίγο gloss και είστε πανέτοιμη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ