Σάκης Αρναούτογλου: Χαλάει ο καιρός από το βράδυ - Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει πλημμυρογόνες βροχές, καταιγίδες & χιόνια (βίντεο)

Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης θα χαλάσει ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για «δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές και καταιγίδες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έκακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα χτυπήσει την χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε τα εξής: «Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα από αργά τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την ερχόμενη Πέμπτη - Παρασκευή με  δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδα (στον νομό Φλώρινας πρόσκαιρα ίσως μάλιστα και κάτω από τα 1000 μέτρα), σχεδόν χειμωνιάτικο κρύο στα βόρεια, φθινοπωρινές θερμοκρασίες στα κεντρικά αλλά φθινοπωρο-καλοκαιρινές στα νότια.. .

Σύμφωνα με τον Αρναούτογλου η Τετάρτη θα ξεκινήσει καλά, αλλά «γρήγορα μαύρα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα όπου το βράδυ της Τετάρτης και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης θα ξεκινήσουν βροχές και θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας σχεδόν όλη τη χώρα».

«Κατά τόπους, δεν αποκλείεται αυτά τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα και να είναι δυνητικά επικίνδυνα καθώς σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα είναι βροχερός για περίπου δύο 24ωρα μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου» προειδοποιεί ακόμα.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 13/10.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα πλήξει τη χώρα από τη νύχτα της Τετάρτης

Βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από δυτικά θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τη νύχτα της Τετάρτης 13/10 προς Πέμπτη 14/10. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα είναι τα παρακάτω:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ