Σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου: Δάσκαλοι μαστιγώνουν με βία νεαρή μαθήτρια, μπροστά στον πατέρα της - επειδή ήπιε αλκοόλ

Ο πατέρας της ενέκρινε την «τιμωρία»

Ένα σοκαριστικό βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τα πλάνα να δείχνουν την στιγμή που μαθήτρια μαστιγώνεται ανηλεώς από τους ίδιους τους δασκάλους της.

Το νεαρό κορίτσι κατηγορήθηκε ότι ήπιε αλκόολ σε πάρτι γενεθλίων και σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν ο πατέρας της εκείνος που ζήτησε να μαστιγώσουν την κόρη του ως μια «αποδεκτή τιμωρία».

Στο βίντειο φαίνονται τέσσερις άνδρες να κρατούν αντικείμενα, τα οποία μοιάζουν με ραβδιά και να στέκονται πάνω από την κοπέλα, που γονατίζει στο πάτωμα του ισλαμικού σχολείου της Νιγηρίας.  Η μαθήτρια σηκώνει τα χέρια της για να προστατέψει το πρόσωπό της την ώρα που εκείνοι την μαστιγώνουν με δύναμη, ενώ στο βάθος φαίνεται κόσμος να παρακολουθεί τον άγριο ξυλοδαρμό. Ανάμεσα σε αυτούς φέρεται να βρισκόταν και ο πατέρας της.

Ο πατέρας της μαθήτριας είπε, σύμφωνα με την Sun, στο BBC Pidgen ότι είχε εγκρίνει το μαστίγωμα, καθώς αναστατώθηκε όταν είδε ένα βίντεο με την κόρη του, στο οποίο φέρεται να πίνει αλκοόλ.

Το κορίτσι, μαζί με τρεις ακόμα συμμαθητές της κατηγορήθηκαν ότι ήπιαν σε πάρτι γενεθλίων, κάτι που τα παιδιά αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και ένα δεύτερο βίντεο που δείχνει ένα αγόρι, επίσης να μαστιγώνεται, για την ίδια κατηγορία.

Τα viral αυτά βίντεο έχουν πυροδοτήσει την οργή του κοινού, με εκκλήσεις για δράση κατά του σχολείου. Η τοπική κυβέρνηση έκτοτε δημιούργησε μια επιτροπή για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις αναφορές η έρευνα εποπτεύεται από μια ομάδα «που αποτελείται από μουσουλμάνους μελετητές, ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ανέφεραν ότι ο διευθυντής του σχολείου στην πολιτεία Κουάρα της Νιγηρίας τέθηκε σε αναστολή, μετά το βίαιο περιστατικό.

Ωστόσο σύμφωνα με το BBC, το σχολείο υπερασπίστηκε τις ποινές, λέγοντας ότι έγιναν με έγκριση από τους γονείς και ότι ήταν σύμφωνες με τον ισλαμικό νόμο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ