Τσιόδρας: «Διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες» - θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Επικαλέστηκε τις προειδοποιήσεις του ECDC 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων (ECDC) εκτιμά ότι θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σωτήρης Τσίοδρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμήν του καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη.

Ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε τις προειδοποιήσεις του ECDC επαναλαμβάνοντας πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Παράλληλα ο καθηγητής Λοιμοξιωλογίας  εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, όπως είπε «στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις».

«Κινηθήκαμε σαν λαός με ομόνοια, δεν ακούγαμε φωνές δεξιά και αριστερά...Η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε την Ελλάδα να κάνει περισσότερο στοχευμένο έλεγχο π.χ στα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση της νόσου» ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ