Μαρία Πολύζου: «Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί ακόμα - όταν σε κακοποιούν σε μικρή ηλικία νιώθεις ένοχη» (βίντεο)

Είχε συγκλονίσει με τις αποκαλύψεις της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της

Η Μαρία Πολύζου, είχε συγκλονίσει πριν λίγες ημέρες με τις αποκαλύψεις της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 11 ετών από τον πατέρα της.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» εξασφάλισε αποκλειστικά αδημοσίευτα αποσπάσματα από το βιβλίο της με τίτλο «Μην τα Παρατάς» που μόλις κυκλοφόρησε. Η μαραθωνοδρόμος μετά τις αποκαλύψεις της στάθηκε στο γεγονός ότι τα παιδιά που υποφέρουν να μην φοβούνται να μιλήσουν, να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μιλήσουν, καθώς υπάρχει κάποιος πλέον να τα βοηθήσει.

«Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Είχε μαύρα μούσια που τον έκαναν ακόμα πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι». «Εμένα από την ηλικία των 11 έως 12 ετών με βίαζε. Από τότε που τα έκανε όλα αυτά, έπεσα σε μία κατάμαυρη άβυσσο. Πιστεύω ότι από τότε τρέχω για να ξεφύγω».

«Πολύ γρήγορα από τότε που ξεκίνησε αυτή η βρωμιά προσπάθησα να φύγω από εκείνο το σπίτι και ας ήμουν τόσο μικρή και δεν είχα πού να πάω».

«Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί ακόμα. Όταν σε κακοποιούν σε τόσο μικρή ηλικία αναστατώνονται τα πάντα μέσα σου. Χωρίς να ξέρεις το γιατί, νιώθεις βρώμικη και ένοχη»

«Έχασα τον εαυτό μου, ένιωθα ότι το σώμα μου και η ζωή μου δεν είχαν καμία αξία, ότι εγώ η ίδια ήμουν ένα μηδενικό. Αν ο ίδιος μου ο πατέρας φερόταν έτσι, γιατί να υπάρχεις; Ήθελα να με πάρει ο Θεός», παραδέχεται στο βιβλίο της η Μαρία Πολύζου συγκλονίζοντας με τις απόκρυφες σκέψεις της. Η ίδια δεν τα παράτησε ποτέ. Έμπρακτα έδωσε το παράδειγμα και σωσίβιό της ήταν το τρέξιμο. «Πιστεύω ότι από τότε τρέχω να ξεφύγω», γράφει σε άλλo σημείo.

Δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται και τρέχοντας έκανε πραγματικότητα τα όνειρά της. «Όσο δύσκολα κι αν πέρασα στη ζωή μου, κατάφερα να κερδίσω ξανά τα όνειρά μου», δήλωσε η ίδια στο Mega.

Η Μαρία Πολύζου διατηρεί για πάνω από 20 χρόνια το πανελλήνιο Ρεκόρ του μαραθωνίου, το 2010 ήταν η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο, δηλαδή πήγε στη Σπάρτη και ήρθε διανύοντας 524 χλμ, και το 1996 έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος σε Ολυμπιακούς Αγώνες τερματίζοντας με ένα γαλανόλευκο σημαιάκι στην Ατλάντα όπου όμως για να βρεθεί έπρεπε να ξεπεράσει εμπόδια της ομοσπονδίας στίβου!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ