Good News: Στο Ρέθυμνο 500 άνδρες & γυναίκες της "χρυσής ηλικίας" από 16 χώρες γυμνάζονται σε πάρκα & πλατείες (βίντεο)

Πεντακόσιοι άνθρωποι από 16 διαφορετικές χώρες του πλανήτη ήρθαν στο Ρέθυμνο, δίνοντας ζωντάνια στις πλατείες και τα ιστορικά μνημεία της πόλης, με αφορμή το 7ο Ευρωπαϊκό Γυμναστικό Φεστιβάλ «Golden Age», που λαμβάνει χώρα στην πόλη.

Με σύμμαχο τον καλο καιρό και με θέα τις ομορφιές του τόπου, 500 άνθρωποι από 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου, κάνουν γυμναστική και χορεύουν στα πάρκα και τις πλατείες του Ρεθύμνου, στέλνοντας «μήνυμα ζωής» στους Έλληνες

Πεντακόσιοι άνθρωποι από 16 διαφορετικές χώρες του πλανήτη ήρθαν στο Ρέθυμνο, δίνοντας ζωντάνια στις πλατείες και τα ιστορικά μνημεία της πόλης, με αφορμή το 7ο Ευρωπαϊκό Γυμναστικό Φεστιβάλ «Golden Age», που λαμβάνει χώρα στην πόλη.

Ειδικότερα, η 75χρονη Άνια Χελμινελ από την Φινλανδία μαζί με τις συνομήλικες φίλες της, ήρθαν οι περισσότερες για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο και σήμερα κάτω από τις φυλλωσιές του δημοτικού κήπου, δείχνουν εμπράκτως σε ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, τι σημαίνει αθλητισμός στην τρίτη ηλικία.

Η «χρυσή» ευκαιρία για το ταξίδι τους στην Ελλάδα, την Κρήτη και το Ρέθυμνο είναι η διεξαγωγή του 7ου ευρωπαϊκού γυμναστικού φεστιβάλ «Golden Age».

«Θέλουμε ο κόσμος να κινείται, να γυμνάζεται και ταυτόχρονα να διασκεδάζει και να διασκεδάζουν όλοι μαζί με τους φίλους και τις παρέες τους», λέει η Άνια Χελμινέλ.

Για μία εβδομάδα περίπου 500 άνθρωποι άνω των 50 ετών από 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου, συμμετέχουν στο GOLDEN AGE, που φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και υλοποιείται με την υποστήριξη των θεσμικών φορέων της Κρήτης, αλλά και των γυμναστών και εκπαιδευτών αθλημάτων του Ρεθύμνου, αναφέρει το site Νέα Κρήτη.

Καθημερινά, πρωί και απόγευμα οι πλατείες, τα πάρκα, τα μνημεία και όλοι οι ανοικτοί δημόσιοι χώροι του Ρεθύμνου ζωντανεύουν είτε με τις γυμναστικές επιδείξεις των ανθρώπων της «χρυσής ηλικίας», είτε με τις χορευτικές τους φιγούρες. 

Ο 64χρονος Σαλβαντόρε Μακρί από το Λουξεμβούργο είναι επικεφαλής μιας από τις πολλές ομάδες των επισκεπτών του Ρεθύμνου, που σήμερα επέλεξαν την μαρίνα για να αθληθούν με θέα την παραλία και το ιστορικό φρούριο της Φορτέτζας. Μαζί του είναι και ο 68χρονος φίλος του Ζόνι Ρόιτερ. 

«Η γυμναστική είναι ένα όμορφο άθλημα για όλες τις ηλικίες και στο δικό μου κλαμπ έχουμε άτομα από μικρή ηλικία έως και την ηλικία του golden age, που ο μεγαλύτερος είναι 75 ετών», αναφέρει ο Σαλβαντόρε Μακρί, ενώ ο Ζόνι Ρόιτερ τονίζει πως είναι τιμή για εκείνον να βρίσκεται στο Ρέθυμνο, ως αρχηγός της αποστολής του golden age.

«Το σημαντικότερο είναι να πείσεις τον εαυτό σου να ανέβει στην σκηνή και να εκθέσεις τον εαυτό σου στα μάτια του κοινού κάνοντας γυμναστική», όπως αναφέρει.   

Οι επισκέπτες του Ρεθύμνου, που στέλνουν την αγάπη τους στην ΚΡΗΤΗ TV και το Ρέθυμνο, δηλώνουν γοητευμένοι από την κρητική φιλοξενία και τις ξεχωριστές ομορφιές του τόπου, καθώς συνδυάζουν τον αθλητισμό με τις εκδρομές. 

Η αυλαία του goldenage θα πέσει αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα στην πλατεία Μικρασιατών στο ιστορικό κέντρο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ