Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τέμενος στην Κουντού - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς & τραυματίες (φωτό- βίντεο)

Μακελειό στο Αφγανιστάν...

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα σιιτικό τέμενος στην βορειοανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, την Κουντούζ, όπως δήλωσε στο AFP ένας τοπικός αξιωματούχος της μκο Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σύμφωνα με πληροφορίες...

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιός ευθύνεται για την επίθεση 

 

 

 

 

Ανταποκριτής του Iran International ανέφερε στο Twitter ότι σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

 

 

 

 

Έχουν υπάρξει αρκετές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου μιας σε ένα τζαμί στην Καμπούλ, τις τελευταίες εβδομάδες, μερικές από τις οποίες έγιναν από μια ένοπλη ομάδα που συνδέεται με την ISIL (ISIS) αναφέρει το aljazeera.

Η επίθεση στην Καμπουλ

Η επίθεση διαπράχθηκε στην είσοδο του τεμένους Ιντ Γκα, του δεύτερου μεγαλύτερου της πρωτεύουσας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιμνημόσυνη προσευχή για τη μητέρα του Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, μέλους - και εκπροσώπου - της κυβέρνησης, μορφής του ισλαμιστικού κινήματος.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην έκρηξη μέσω Twitter, χωρίς ωστόσο να τη συνδέσει με την οικογενειακή τελετή. Την προηγουμένη, ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν αναφέρθηκαν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στον τόπο και την ώρα της προσευχής.

Κατά τον ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο, βόμβα τοποθετημένη κοντά στην είσοδο εξερράγη καθώς πιστοί έβγαιναν από το τέμενος, αφού είχαν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους στον κ. Μουτζάχιντ και συγγενείς αναφέρει το ΑΠΕ.

Η πιο πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ διαπράχθηκε την 26η Αυγούστου, όταν τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν καθώς βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του στο αεροδρόμιο - τότε ακόμη υπό τον έλεγχο του στρατού των ΗΠΑ -, ενέργεια για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ