Η πρώην Μις Βρετανία έγινε η πλουσιότερη διαζευγμένη στη νομική ιστορία - με 350 εκ «προίκα» έχει πιο πολλά και από την Ελισάβετ! (φωτό)

«Ο διακανονισμός ήταν πιο γενναιόδωρος»

Η  Kirsty Bertarelli, που είχε στο παρελθόν κατακτήσει τον τίτλο της Μις Βρετανία, χώρισε από τον tycoon σύζυγό της μετά από 21 χρόνια γάμου και έγινε πλουσιότερη διαζευγμένη στη στη νομική ιστορία της χώρας της.

Ειδικότερα η 50χρονη, που πλέον είναι στιχουργός και τραγουδίστρια, πιστεύεται ότι μετά τον χωρισμό της από τον δισεκατομμυριούχο Ernesto Bertarelli πήρε 350 εκατομμύρια λίρες!

«Με θλίψη ο Ernesto και η Kristy επιβεβαιώνουν ότι έχουν χωρίσει» ανέφερε εκπρόσωπος του ζευγαριού στην Daily Mail, ενώ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα το ζευγάρι συμφώνησε στο διαζύγιό του μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει η Sun η πρώην Μις Βρετανίας και ο σύζυγός της φέτος βρέθηκαν από κοινού στην 14η θέση στην λίστα της Sunday Times, με τους πλουσιότερους ανθρώπους, με την αξία τους να υπολογίζεται στα 9,2 δισεκατομμύρια λίρες.



Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την συγκεκριμένη λίστα , ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021 ήταν ο Sir Leonard Blavatnik, με αξία 23 δισεκατομμυρίων λιρών.

 

Παρόλο που το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει το μέγεθος της «προίκας» που έλαβε η Bertarelli, μετά το διαζύγιό της, η Daily Mail αναφέρει ότι συμφώνησε να αποδεχθεί διακανονισμό 350 εκατομμυρίων λιρών.

 

 

Το ποσό αυτό την καθιστά την πιο πλούσια διαζευγμένη στην νομική ιστορία της Βρετανίας, με την Kristy να αποκτά τώρα μια περιουσία λίγο μεγαλύτερη από εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ, της οποίας εκτιμάται ότι είναι περίπου στις 365 εκατομμύρια λίρες.

Πέρα από τον διακανονισμό η Bertarelli φέρεται να πήρε επίσης ένα σύγχρονο σπίτι δίπλα στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία, το οποίο αγοράστηκε φέτος για 52 εκατομμύρια λίρες. Έχει επίσης ένα σαλέ αξίας 8 εκατομμυρίων λιρών στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο Gstaad.

Η κυρία Bertarelli είναι πλέον πλουσιότερη από τον Mick Jagger (310 εκατομμύρια λίρες), τον Ed Sheeran (220 εκατομμύρια λίρες) αλλά και την Adele (140 εκατομμύρια λίρες).

Πιστεύεται δε ότι πριν παντρευτεί τον ιταλικής καταγωγής Ελβετό μεγιστάνα το 2000, είχε υπέγραψε μια προγαμιαία συμφωνία. Ένας από τους φίλους της είπε στη Mail ότι: «Ο διακανονισμός ήταν πιο γενναιόδωρος από όσο έπρεπε. Δεν ήθελαν μια μακρά, εκτεταμένη δικαστική διαμάχη στην Ελβετία και εκείνος ήθελε να αναγνωρίσει τη διάρκεια του γάμου τους».

Η  Bertarelli γεννήθηκε ως Kirsty Roper στο Stone, Staffs και προέρχεται από την εύπορη οικογένεια, η οποία «κρύβεται» πίσω από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κεραμικών προϊόντων στον κόσμο, τα Churchill China .

Μετά τη μετακόμισή της στο Λονδίνο πήγαινε σε κοσμικά πάρτι στα οποία ήταν μεταξύ άλλων ονόματα όπως η Elizabeth Hurley και η Tamara Beckwith. Γνώρισε δε τον 56χρονο μεγιστάνα της βιοτεχνολογίας και μελλοντικό σύζυγό της, σε ένα δειπνό στη Σαρδηνία.

Αφού στέφθηκε Μις Βρετανία το 1988, η Kirsty ήταν η δεύτερη επιλαχούσα στο διαγωνισμό Μις Κόσμος εκείνης της χρονιάς.

Αργότερα έγινε επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, συνυπογράφοντας το σινγκλ No 1 των All Saints 'Black Coffee, που έγινε παγκόσμια επιτυχία το 2000.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ