Καλλιάνος: Η κακοκαιρία "Αθηνά" θα φέρει πλημμύρες - Που θα "χτυπήσουν" τα φαινόμενα (βίντεο)

Πότε θα εμφανιστούν τα φαινόμενα στην Αττική

Καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης (06-10-2021) από τη βορειοδυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά:

α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

β. Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους την Πέμπτη (07-10-2021) στα δυτικά, που η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Μιλώντας στο Mega για την επερχόμενη κακοκαιρία Αθηνά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιεί για πλημμύρες.

Όπως είπε η ισχυρή κακοκαιρία θα ξεκινήσει αργά το βράδυ από τη δυτική Ελλάδα, με έντονες βροχές στα Επτάνησα και τα δυτικά ηπειρωτικά, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ.

 

 

«Αύριο, Πέμπτη, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστούν και πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

«Φέτος αυτές οι βροχοπτώσεις, οι πολύ έντονες, έρχονται πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια» επεσήμανε ο μετεωρολόγος του MEGA, καταλήγοντας ότι την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, ακόμα και στην Αττική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ