Ένας 81χρονος σε challenge να ανέβει τα ψηλότερα βουνά της Σκωτίας - Ξεκίνησε όταν αρρώστησε η γυναίκα του (φωτό & βίντεο)

Έχει καταφέρει να μαζέψει περισσότερες από 30.000 λίρες

Στην ανεμοδαρμένη Buachaille Etive Mòr, μια κορυφή βουνού στη Σκωτία, που είναι πάνω από 1.020 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο 81χρονος Nick Gardner σταματά και κοιτάζει τις λίμνες και τις κοιλάδες.

«Είναι τόσο συναρπαστικό κάθε φορά, που ακόμα νιώθω σαν αγοράκι. Χρειάζομαι το καπέλο, τα γάντια μου και το αντιανεμικό μπουφάν μου, αλλά είναι απολύτως υπέροχο» θα πει ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

Για τον Gardner που μετακόμισε όταν ήταν 50 ετών μαζί με την σύζυγό του Janet από ένα προάστιο της Αγγλίας σε μια ορεινή περιοχή στη Σκωτία, η ανάβαση στα βουνά έχει γίνει πια κάτι περισσότερο από ένα απλό όνειρο της παιδικής ηλικίας.

Δύο χρόνια αφότου διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ το 2018 η Janet, πρώην δασκάλα που επίσης πάσχει από οστεοπόρωση, αρρώστησε τόσο πολύ που χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα.

Ο σύζυγός της ήταν συντετριμμένος και αποφάσισε ότι χρειαζόταν μια πρόκληση για να τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει στην  δύσκολη αυτή κατάσταση.


"Όταν έγινε δύσκολο για μένα να το χειριστώ, όταν πήγε στο νοσοκομείο και νοσηλευόταν ... απλά δεν ήξερα τι να κάνω. Είμαστε συνηθισμένοι ο ένας στην παρέα του άλλου. όλο το 24ωρο για 30 χρόνια. Και μετά ξαφνικά έχει φύγει» πρόσθέτει ο 81χρονος άνδρας. «Η αναρρίχηση μου επέτρεψε να κάνω focus κατά κάποιο τρόπο. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω, αλλιώς θα είχα ... προβλήματα ψυχικής υγείας. Το ξέρω» συμπλήρωσε ακόμα.

Η πρόκληση που έθεσε στον εαυτό του θα προκαλούσε πολλούς με τα μισά χρόνια από αυτόν, καθώς ο 81χρονος έβαλε στόχο να ανέβει και τα 282 σκωτσέζικα "Munros" (βουνά που είναι πάνω από 3.000 πόδια) σε 1.200 ημέρες.Έχει ολοκληρώσει 177 μέχρι στιγμής.

Μάλιστα προς τιμήν της Janet, συγκεντρώνει χρήματα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Αλτσχάιμερ Σκωτίας και τη Βασιλική Εταιρεία Οστεοπόρωσης.



Μαθαίνοντας για τα social media καθώς προχωρά, καταγράφει την πρόοδό του στο Facebook και το Instagram. Πολλά από τα μηνύματα στην ιστοσελίδα του είναι για τη συγκέντρωση χρημάτων, και έχει καταφέρει να μαζέψει περισσότερες από 30.000 λίρες, με τα πιο πολλά από τα χρήματα αυτά να έχουν έρθει από ανθρώπους που έχει συναντήσει στην πλαγιά κάποιου βουνού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ