Ισόβια στον αστυνομικό για τον βιασμό & την δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ: Δήθεν την συνέλαβε για παραβίαση μέτρων κοωνοϊού (βίντεο)

Η υπόθεση συγκλόνισε την βρετανική κοινή γνώμη και προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας

Ο βρετανός αστυνομικός, ο οποίος έχει ομολογήσει την δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στο Λονδίνο, καταδικάστηκε την Πέμπτη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο 48χρονος βρετανός αστυνομικός Γουέιν Κάζινς, ο οποίος φρουρούσε διπλωματικές αντιπροσωπείες, ομολόγησε την ενοχή του για την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο, τον Μάρτιο, της νεαρής υπεύθυνης μάρκετινγκ.  Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε σημαίνει ότι ο 48χρονος δεν έχει το δικαίωμα να αιτηθεί αποφυλάκιση στο μέλλον.

Στις 3 Μαρτίου ο Κάζινς, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, απήγαγε την Έβεραρντ καθώς εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της πεζή έχοντας φύγει από το σπίτι φίλων της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο. Η Σάρα 'Εβεραρντ βρέθηκε νεκρή, στραγγαλισμένη και το πτώμα της καμένο επτά ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε δάσος του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, μερικά μέτρα από ένα οικόπεδο που ανήκε στον Κάζινς.

«Τίποτα δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα, τίποτα δεν μπορεί να φέρει τη Σάρα πίσω, αλλά το να ξέρουμε ότι θα φυλακιστεί για πάντα είναι κάποια ανακούφιση» ανέφερε η οικογένεια της 33χρονης σε ανακοίνωσή της. «Ο Γουέιν Κούζενς κατείχε μια θέση εμπιστοσύνης ως αστυνομικός και είμαστε εξοργισμένοι και αηδιασμένοι, που καταχράστηκε αυτή την εμπιστοσύνη για να παρασύρει τη Σάρα στο θάνατό της» πρόσθεσε.

Η αστυνομία εκτιμούσε ότι ο δράστης μάλλον επικαλέστηκε τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού για να ξεγελάσει και να συλλάβει την άτυχη γυναίκα πριν τη σκοτώσει. Ο δικαστής Άντριαν Φούλφορντ είπε ότι ο δράστης σχεδίαζε εδώ και καιρό μια βίαιη σεξουαλική επίθεση.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε τη θέση του ως αστυνομικός για να την εξαναγκάσει, με εντελώς ψευδές πρόσχημα να μπει στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει για αυτόν ακριβώς τον σκοπό» είπε.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επέτρεψαν στους ερευνητές να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν στις 9 Μαρτίου τον αστυνομικό στο σπίτι του στο Ντιλ, στην περιοχή του Κεντ.

Η υπόθεση συγκλόνισε την βρετανική κοινή γνώμη και προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ