Ο πρώτος βασιλικός γάμος στη Ρωσία μετά από έναν αιώνα: Απόγονος των Ρομανόφ παντρεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη (φωτό)

Ο Μέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov και η Rebecca Virginia Bettarini 

Απόγονος των Ρομάνοφ παντρεύτηκε σε μια πολυτελή τελετή στην Αγία Πετρούπολη, την Παρασκευή.

Ο λόγος για τον Μέγα Δούκα George Mikhailovich Romanov και την Ιταλίδα Rebecca Virginia Bettarini που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας.

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η 39χρονη νύφη πέρσι αλλαξοπίστησε σε Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Victoria Romanova. Η Rebecca φτασε στον γάμο συνοδεία πατέρα της, Roberto Bettarini, ο οποίος υπηρέτησε στην ιταλική διπλωματική υπηρεσία.

Ανάμεσα στους ξένους καλεσμένους που πήγαν στον γάμο ήταν ο πρίγκιπας Rudolph και η πριγκίπισσα Tilsim of Liechtenstein, αλλά και πρώην Βούλγαροι βασιλείς.

Στον γάμο βρέθηκε και η διάσημη σοπράνο της όπερας Daria Daridova που τραγούδησε για τους νεόνυμφους.

Ο προππάπους του Mikhailovich, ο Μέγας Δούκας Kirill Vladimirovich έφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της επανάστασης των Μπολσεβίκων. Ήταν ξάδερφος του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β,, ο οποίος σκοτώθηκε από τους επαναστάτες, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του το 1918. Σημειώνεται ότι η δυναστεία των Ρομάνοφ κυβέρνησε τη Ρωσία για περισσότερους από τρεις αιώνες πριν ο Νικόλαος Β παραιτηθεί στις αρχές του 1917.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το BBC, η λίστα των προσκεκλημένων - περίπου 1.500 ατόμων - περιελάμβανε και άλλα εξέχοντα ονόματα όπως τον Konstantin Malofeyev, φιλομαναρχικός και δισεκατομμυριούχος, που έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, και την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο 40χρονος Ρομάνοφ σπούδασε στην Οξφόρδη αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Γαλλία. Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ρωσικό κολοσσό εξόρυξης Norilsk Nickel. Το ζευγάρι μετακόμισε στη Ρωσία πριν από τρία χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Κρεμλίνο εύχεται σε όλους τους νεόνυμφους να είναι καλά, αλλά πρόσθεσε: "Αυτός ο γάμος δεν ανήκει με κανένα τρόπο στην ατζέντα μας".

Δείτε επίσης: Νέες φωτό από τον βασιλικό γάμο της χρονιάς: Το νυφικό της Rebecca Bettarini, η τουαλέτα της δεξίωσης, η διαμαντένια τιάρα (βίντεο)

 

Πρόκειται για τον πρώτο βασιλικό γάμο, μετά από έναν αιώνα που γίνεται στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ