Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας κακομαθαίνει: Απολαυστική η πίτσα με κοτόπουλο μανιτάρια & ντομάτα

Γεύση άρωμα και χρώμα σε μία συνταγή

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. μανιτάρια, σε φέτες

1 ζύμη για πίτσα (650γρ)

500 γρ. ντοματοπέλτες

100 γρ. στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο, σε κομμάτια

125 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα

25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

λίγο μαϊντανό, για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

2  Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί. Απλώνουμε τον ντοματοπελτέ αφήνοντας κενό περιμετρικά από τις άκρες της ζύμης και μετά τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το τυρί και τα ντοματίνια.

3  Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει η βάση τραγανή και ροδισμένη και να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με τo μαϊντανό και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ