Σπάνια vintage Pic: Η Ρίκα Διαλυνά αναχωρεί για τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος - Με ελληνική φορεσιά της Σοφίας Βέμπο ξεκινάει το "απαγορευμένο" ταξίδι

Της είχε απαγορευθεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες 

Έπειτα από πολλές περιπέτειες, καθώς αρχικά της είχε απαγορευθεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή είχε σχεδιάσει ως φοιτήτρια της σχολής καλών τεχνών το εξώφυλλο ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη τον όποιον θεωρούσαν κομμουνιστή, η Ρίκα Διαλυνά αναχωρεί επιτέλους το 1954 για το Μαιάμι, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

Για το μεγάλο ταξίδι διάλεξε μια Ελληνική φορεσιά που της είχε δώσει η Σοφία Βέμπο, αναφέρει στη σχετική ανάρτηση της στη σελίδα Elena's Diary η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή.

Η όμορφη Ελληνίδα κατέκτησε τελικά την πέμπτη θέση και έθεσε τις βάσεις για μια μεγάλη διεθνή καριέρα. 

 

 

Η Ρίκα Διαλυνά  τελειώνοντας το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να μπει στο Πολυτεχνείο και να δώσει εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου πέρασε με επιτυχία.

Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη  και συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Δάσκαλοί της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Σολομός και Σπύρος Μελάς.

Το 1954 έλαβε μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για το διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, όπου κέρδισε την πέμπτη θέση.

Παρέμεινε αρκετά εκεί γιατί παντρεύτηκε και παράλληλα σπούδασε αγγλικά στο New York University, ενώ έκανε και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής από την Judith Elliot.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ