Νίκος Κουρής: Το Δικαστήριο του απαγόρεψε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Θεοδωράκης» - Η Μαργαρίτα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του

Η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου για τον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας και με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται πλέον στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα "Θεοδωράκης" με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Ο 54χρονος Νίκος Κουρής τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως ο «άγνωστος γιος» του Μίκη, χρησιμοποιώντας μάλιστα το βαρύ επώνυμό του τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, προσερχόμενη την Τετάρτη στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, εξήγησε σε δηλώσεις της ότι προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί ενδεχομένως μετά τον θάνατο του πατέρα της, ο ίδιος μπορεί να θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.

 

 

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε την Τετάρτη και ο Νίκος Κουρής προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία.

Η ανάρτηση του Νίκου Κουρή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη 

Ο Νίκος Κουρής με μια ανάρτησή του στο Facebook, στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα θανάτου του αείμνηστου καλλιτέχνη, θέλησε να αποχαιρετήσει τον παγκόσμιο Έλληνα, γράφοντας «Αντίο, πατέρα».

Οργισμένος ο γιος του Μίκη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε τότε λόγο για «την απάτη του αιώνα».

Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη έγραψε:

«Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα, τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του».

Λίγο αργότερα, η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη κατέβηκε από το Facebook.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ