Επιτέλους! Ο Σόιμπλε δηλώνει: ''Η Ελλάδα δε θα βγει από την Ευρωζώνη''

Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε, όμως, να υπάρξει τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα.

Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε, όμως, να υπάρξει τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα. 

Ερωτηθείς από τον τοπικό ραδιοσταθμό Inforadio αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της, στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε «ασφαλώς» και καταδίκασε τις «εικασίες» γύρω από ένα αντίθετο 
σενάριο. 

«Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης», δήλωσε ο γερμανός υπουργός χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα «μοναδικό». 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πάντως πως οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα ήταν ήδη τέτοιες ώστε «δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα (αρωγών) για την Ελλάδα». 

Ο γερμανός υπουργός είπε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ), η οποία θα ελέγξει τον Σεπτέμβριο την πρόοδο της Αθήνας, για να αποδεσμευτεί ένα νέο τμήμα της βοήθειας. 

«Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και η νευρικότητα στις χρηματαγορές θα μειωθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε, προειδοποιώντας πάντως, πως αυτό θα πάρει χρόνο. 

«Χάσαμε την εμπιστοσύνη. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Αντίθετα, το να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο καιρό», πρόσθεσε ο υπουργός, πολύ περισσότερο, είπε, που η Ευρώπη είναι «πολύπλοκη και σύνθετη». 

«Δεν μπορούμε να παίρνουμε απλώς αποφάσεις» επειδή πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι θεσμοί των 17 χωρών μελών, υπενθύμισε.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ