Υves Saint Laurent: Ύμνος στη μόδα το φαντασμαγορικό ντεφιλέ στον Πύργο του Άιφελ - H υπέροχη συλλογή με μούσα την Paloma Picasso (φώτο-βίντεο)

Όπως συνέβαινε και με τα ρούχα του διάσημου σχεδιαστή , η μούσα του Yves Saint Laurent, ήταν η έμπνευση για τη συλλογή "Άνοιξη -Καλοκαίρι 2022"  δίνοντας "ρεύμα" στα υπέροχα ρούχα, που λίγοι και τυχεροί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά.

Είχε μεγάλη επιρροή στις δημιουργίες  του Yves Saint Laurent.

Τwitter - @TheImonation

Αυτή την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου  η αύρα της Παλόμα Πικάσο  κυριάρχησε στην επίδειξη  του οίκου Saint Laurent, με πιλότο τον Anthony Vaccarello.

 

 

Όπως συνέβαινε και με τα ρούχα του διάσημου σχεδιαστή , η μούσα του Yves Saint Laurent, ήταν η έμπνευση για τη συλλογή "Άνοιξη -Καλοκαίρι 2022"  δίνοντας "ρεύμα" στα υπέροχα ρούχα, που λίγοι και τυχεροί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, αναφέρει η γαλλική Vogue.

Τwitter - @TheImonation

 

 

Twitter -stella @etherealdior

Ο γαλλικός οίκος μόδας Yves Saint Laurent επέστρεψε στον διάδρομο του Πύργου του Άιφελ για μια φαντασμαγορική βραδινή επίδειξη μόδας με φόντο το εμβληματικό μνημείο.

 

 

Για την πρώτη επίδειξη του οίκου , μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τον διάδρομο του διάσημου μνημείου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Saint Laurent, Άντονι Βακαρέλο, σχεδίασε μια σειρά από στενά ολόσωμα κορμάκια και έντονα βραδινά, φέρνοντας επιπλέον αίγλη στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Τwitter - @TheImonation

 

 

 

Τι πρέπει να ξέρετε για τη νέα συλλογή του Yves Saint Laurent

 

 

Φόρος τιμής στο στιλ της Παλόμα Πικάσο

 

 

Βασική καμπή στην καριέρα του Yves Saint Laurent, η συλλογή υψηλής ραπτικής Liberation ή Quarante, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1971 και είχε προκαλέσει σκάνδαλο.

 

 

 

 

Εμπνευσμένη από την Paloma Picasso και την γκαρνταρόμπα της που αποτελείται κυρίως από κομμάτια που βρέθηκαν σε υπαίθριες αγορές, εκείνη η συλλογή πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής, παρουσιάζοντας μια μόδα της δεκαετίας του 40.

 

 

Τwitter - @TheImonation

 

 

Κοντά φορέματα, μπλούζες σιφόν, τουρμπάνια, παπούτσια wedge ...

 

 

Πριν βιαστείτε να μιλήσετε για το "κακό γούστο" αυτής της συλλογής, σκεφτείτε ότι  στην πραγματικότητα ο σχεδιαστής  αποδείχθηκε ότι ήταν πρωτοπόρος και ξεκίνησε την αποαφαίρεση της υψηλής ραπτικής.

 

 

Μια απελευθερωτική δυναμική που εξακολουθεί να εμπνέει τη δημιουργική σκηνή της μόδας και που  περισσότερο από ποτέ επίκαιρη σήμερα.

 

 

"Ένα παράδοξο βεστιάριο"

 

 

 

Η Paloma Picasso ήξερε πώς να παίζει με τους παράδοξους συνδυασμούς για να δημιουργήσει μια ορισμένη αρμονία.

Twitter -stella @etherealdior

 

 

 

 

 

Αυτό παρουσίασε ξανά ο Anthony Vaccarello στις 28 Σεπτεμβρίου  στη συλλογή Saint Laurent άνοιξη-καλοκαίρι 2022.

 

 

 

 

Στο πρόγραμμα; Τέλεια  κοψίματα, μεταξύ αντρικού και θηλυκού, όπου το μπλέιζερ φοριέται ως δυνατό κομμάτι.

 

 

Αλλά και μια βουτιά σε χρώματα που κυμαίνονται από πορτοκαλί -μανταρίνι έως μπλε ρουά, για να μην αναφέρουμε μια συσσώρευση λουλουδιών, εμπνευσμένη από τα αρχεία του οίκου.

 

 

Και ως τελευταίο νεύμα στην αιώνια μούσα του Yves Saint Laurent, Paloma μπλε και κόκκινο,στις σημαντικές χρωματικές νότες αυτής της συλλογής.

Twitter -Michael Jay McClure @mjmimages

 

 

Tην επίδειξη του Yves Saint Laurent, παροακολούθησαν πολλοί διάσημοι.

Saint Laurent - Facebook

Saint Laurent - Facebook

Μεταξύ των τελευταίων από τους διάσημους καλεσμένους που πήραν θέση πριν ξεκινήσει το show ήταν η Κατρίν Ντενέβ, η 77χρονη Γαλλίδα ηθοποιός κινηματογράφου, της οποίας οι δημόσιες εμφανίσεις έγιναν σπάνιες από τότε που έπαθε εγκεφαλικό το 2019.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ