Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Bachelor, θα μείνει ο Bachelor;: Φωτιά στα social media με το ριάλιτι - Υποβιβάζει την γυναίκα

Να καταργηθεί το The Bachelor ζητά διαδικτυακό ψήφισμα.

Διαδικτυακό ψήφισμα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Avaaz, με στόχο να συγκεντρωθούν υπογραφές για να σταματήσει το ριάλιτι του Alpha "The Bachelor", αφού κατηγορείται για υποβίβαση των γυναικών και αναπαραγωγή  σεξιστικών στερευτύπων. 

O κόσμος στα social media δεν σταματάει να μιλάει για αυτό και πολλοί λένε πως θα ψηφίσουν για να τελειώσει το ριάλιτι. 

 

"Η βασική ιδέα του ριάλιτι είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του ψηφίσματος.

 

Αναλυτικά αναφέρεται στο ψήφισμα του Avaaz

"To The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.

Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία".

 

 

 

 

«Καμπάνα» από ΕΣΡ

Στον περσινό κύκλο του The Bachelor, με «εργένη» τον Παναγιώτη Βασιλάκο, το ΕΣΡ είχε «ρίξει» βαρύ πρόστιμο στον Alpha, λόγω του ριάλιτι αγάπης.

Το κανάλι κλήθηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας πρόστιμό 100 χιλιάδων ευρώ, για παραβίαση της νομοθεσίας.

Τα 50 χιλιάδες ευρώ αφορούσαν «στην υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά».

Τα υπόλοιπα 50 χιλιάδες ευρώ αφορούσαν «στην υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ