Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πήρα φωτιά ολόκληρος, μπροστά στον Τομ Χανκς - θα ήταν πολύ εντυπωσιακό να καώ στην Επίδαυρο» (βίντεο)

Όταν κινδύνεψε να χάσει την ζωή του πάνω στη σκηνή

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» και τον Κώστα Τσουρό, μίλησε για την παράσταση Τρίτο Στεφάνι, μοιράστηκε άγνωστες ιστορίες από την παιδική του ηλικία, ενώ τοποθετήθηκε και γύρω από το ελληνικό #ΜeΤoo.

Ακόμα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή, αφού όπως είπε έπιασε φωτιά πάνω στη σκηνή, ενώ ο Τομ Χανκς και ο τότε πρωθυπουργός, ήταν από κάτω και έβλεπαν την παράσταση!

 «Πήρα να πάρω φωτιά ολόκληρος!  Πήγα να βάλω φωτιά και να πάρω φωτιά. Το 2004 στην παράσταση του Ιππόλυτου ήταν από κάτω ο Τομ Χανκς, ο τότε πρωθυπουργός και εγώ φορούσα κάποια λινά μακριά ρούχα από αυτά που φορούν στο αρχαίο δράμα. Υπήρχαν κάποια κεριά και πήραν όλα φωτιά μαζί και έγινε μια πολύ μεγάλη φλόγα.

Την ώρα που έπαιζα, γιατί ήμουν μόνος στη σκηνή, προσπαθούσα να την σβήσω με το ρούχο μου. Κανείς δεν έκανε τίποτα γιατί όλοι ήταν τρομαγμένοι. Εγώ συνέχισα να παίζω προσπαθώντας να σβήσω την φωτιά και ήταν οριακά πολύ επικίνδυνο. Βέβαια, θα ήταν και πολύ εντυπωσιακό το να καώ στην Επίδαυρο!

Ο τότε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος σηκώθηκε, σαν στο σπίτι του που λέμε, με μια φοβερή εγρήγορση, λεβεντιά και ικανότητα, έκανε γύρω γύρω τη σκηνή ήπια, πήρε ένα σεντόνι. Ανέβηκε στη σκηνή και το έσβησε μόνος του».

Για την παράσταση Τρίτο Στεφάνι

«Σε λίγες μέρες ανεβαίνει ξανά στο Παλλάς η παράσταση Τρίτο Στεφάνι, μετά από έναν χρόνο υποχρεωτικών διακοπών. Είχαμε μεγάλη ανάγκη όχι μόνο βιοποριστικού αλλά και υπαρξιακού χαρακτήρα να ξαναβρεθούμε μεταξύ μας και να ξαναφτιάξουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.

Το Παλλάς είναι ένα covid free θέατρο μόνο για εμβολιασμένους. Χωρίς να είναι υποχρεωτικό, όλοι οι συντελεστές, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό και ηθοποιοί, είμαστε όλοι εμβολιασμένοι» ανέφερε ακόμα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλώντας στο Mega για την παράσταση που σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα στο θέταρο Παλλάς, υπό τις σκηνοθετικές του οδηγίες.

Μιλώντας για τα επόμενά του βήματα επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ στην σκηνή με φίλους, διασκεδάζοντας και γελώντας. Για αυτό θα βρεθώ στην σκηνή, στην παράσταση «Noises off».

«Το θέατρο είναι ένας ελεύθερος χώρος που μπορείς να δημιουργήσεις φιλίες. Αισθάνομαι ευτυχής που έχω κάνει φίλους μέσα από το θέατρο αλλά όχι μοναδικός» δήλωσε μιλώντας για τις φιλίες στο χώρο του θεάτρου, ο γνωστός ηθοποιός, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει:

«Έχω απογοητευτεί από φίλους αλλά δεν έχει νόημα να ασχολούμαι με αυτό. Οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, απομακρύνονται για διαφορετικούς λόγους, πεποιθήσεις και διάφορα άλλα πράγματα.

Εγώ έχω ακόμα φίλους από όταν ήμουν παιδί. Οι παιδικοί μου φίλοι είναι μεγάλη προσωπική μου περιουσία» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είμαστε πολύ τυχεροί σαν γενιά ηθοποιών. Δεν υπήρχε ανάγκη να σπρώξει ο ένας τον άλλο για να φανεί πιο μπροστά. Το θέατρο δεν το καταλαβαίναμε σαν τένις όπου ο ένας προσπαθεί να κάνει τον άλλο να χάσει, αλλά σαν ρακέτες όπου οι δυο μας παίζουμε μαζί και προσπαθούμε να κρατήσουμε το μπαλάκι στον αέρα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα», σημείωσε μιλώντας για τον χώρο του θεάτρου και το πως βίωσε ο ίδιος την επιτυχία σε αυτόν.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στο ελληνικό #MeToo, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε:

«Το κομμάτι της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο εργασίας, έχει πλέον ανοίξει θεσμικά. Πλέον υπάρχουν τα εργαλεία που δεν υπήρχαν πριν και η δυνατότητα να απευθυνθούν κάπου όταν υπάρξει τέτοιο περιστατικό. Μιλάμε για έναν επαγγελματικό χώρο πολύ σκληρό, ένα από τα ζητούμενα του #MeToo όπως έγινε στη χώρα είναι να μην μείνει σε έναν χώρο καταγγελιών γνωστών ανθρώπων, αλλά να μπορεί να προστατέψει αγνώστους από αγνώστους. Η πλατιά μάζα των ανθρώπων που κάνουν θέατρο είναι ευγενείς, καλόψυχοι, αισιόδοξοι και με διάθεση να ενωθούν και να βρεθούν».

«Σκληρές συμπεριφορές ποινικού χαρακτήρα δεν έζησα ποτέ στο χώρο. Έζησα περίεργους ανθρώπους. Δεν θα επέτρεπα ποτέ να βρεθώ σε έναν χώρο που θα συνέβαινε κάτι που θα προσέβαλε εμένα σαν θεατή μιας κακοποίησης» σημείωσε ακόμα ο ηθοποιός, απαντώντας στο κατά πόσο ο ίδιος είχε κάποια προσωπική εμπειρία κακοποιητικής συμπεριφοράς στην θεατρική του καριέρα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ