Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Παρίσι: Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην UNESCO και συνάντηση με την Audrey Azoulay (φωτό)

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού.

Την έδρα της UNESCO στο Παρίσι επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.  Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO  κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους επιτελείς της UNESCO όπου συζητήθηκαν πολιτιστικά θέματα με επίκεντρο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Audrey Azoulay στο Λούβρο

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO  κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού κύριος Ernesto Ottone και ο Διευθυντής του Γραφείου της κυρίας Azoulay κύριος Νικόλας Κασσιανίδης.

 

  Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην UNESCO

Στο πλαίσιο της συζήτησης τόσο η κυρία Azoulay όσο και ο κύριος Μητσοτάκης έκαναν ξεχωριστή αναφορά στο έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη.  «Μαριάννα ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σου.  Η κυρία Βαρδινογιάννη κάνει ένα εξαιρετικό έργο και όχι μόνο στα θέματα πολιτισμού, αλλά σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης, ενώ από την πλευρά της η κυρία Azoulay τόνισε:  «Είναι απίστευτο το έργο της.

Ξέρω πως ασχολείται με πολλούς τομείς αλλά και στα θέματα της UNESCO είναι απόλυτα αφοσιωμένη και προσφέρει πολλά».

Σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην έδρα της UNESCO, η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε:  «Η επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην έδρα της UNESCO και η συνάντησή του με τη Γενική Διευθύντρια Audrey Azoulay αποτελεί μια μεγάλη τιμή για την οικογένεια της UNESCO. 

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την UNESCO και είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία του κυρίου Μητσοτάκη που ενδυναμώνει την θέση της Ελλάδας στη διεθνή πολιτιστική κοινότητα».

Λίγο αργότερα, η κυρία Βαρδινογιάννη μαζί με την κυρία Azoulay επισκέφθηκαν την έκθεση «Paris-Athenes, Naissance de la Grece Modern», η οποία εγκαινιάστηκε στο Λούβρο παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρίου Emmanuel Macron και του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι συνοδεύονταν από τις συζύγους τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ