Ένα μάθημα με την Anna Wintour: Η «σιδηρά κυρία» της μόδας μίλησε στους φοιτητές του Παν/μίου Bocconi - «όλοι κάνουμε λάθη»

«Μαθαίνουμε περισσότερα από τα λάθη παρά τις επιτυχίες»

Η «σιδηρά κυρία» της μόδας Anna Wintour παρέδσωσε μια διάλεξη (σχετική με τις εκδόσεις) στο πανεπιστημίου Bocconi, στο Μιλάνο, με την ίδια να μιλά μεταξύ άλλων στους φοιτητές για την δημοσιογραφία και την πανδημία.

Σύμφωνα με το ιταλικό Vanity Fair, στην ομιλία, που έγινε στην αίθουσα διαλέξεων του ιδρύματος, εκτός από την αρχισυντάκτρια της Αμερικανικής Vogue και υπεύθυνη περιεχομένου του ινστιτούτου Conde Nast, συμμετείχαν επίσης ο Edward Enninful, αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, η Francesca Ragazzi , επικεφαλής συντακτικού περιεχομένου στη Vogue Italia, και τον Simone Marchetti, διευθύντή του Vanity Fair Italy και European Editorial Director του Vanity Fair.

«Η πανδημία άλλαξε πολλές πτυχές της ζωής μας, συνήθειες, ρουτίνες και τρόπους εργασίας. Έπρεπε να συλλογιστούμε ξανά όλα όσα κάποτε θεωρούσαμε δεδομένα και έγινε σαφές ότι η ξέφρενη ταχύτητα που είχαμε συνηθίσει πολλοί από εμάς απλά δεν είναι υγιής. Η επιβράδυνση είναι απαραίτητη.

Πρέπει όλοι να φτιάξουμε πιο ουσιαστικούς δεσμούς στην επαγγελματική, προσωπική και δημιουργική ζωή μας. Και πρέπει να σκεφτούμε τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε καθώς επιστρέφουμε σε μια όψη κανονικότητας» είπε μεταξύ άλλων η Anna Wintour.

Ακόμα συμπλήρωσε ότι «στο Condé Nast θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες όχι μόνο με τους συναδέλφους μας αλλά και το κοινό μας. Το κοινό θέλει να εντυπωσιαστεί και να ενθουσιαστεί με αυτό που διαβάζει και βλέπει και όταν συμβαίνει, αισθάνεται ότι εμπλέκεται και επιστρέφει για περισσότερα.

Το κοινό είναι παγκόσμιο. Θέλει ιστορίες που μιλούν για τις ζωές που ζει. Σημασία έχει να αφηγηθείς μια ιστορία. Στο εξώφυλλο του περιοδικού ή στο ίντερνετ, σημασία έχει η ιστορία και ο τρόπος που την λες. Πρέπει να είσαι έντονος, άμεσος και σαφής. Τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό για εμάς αλλά και το κοινό από ένα βίντεο, μια φωτογραφία ή ένα κομμάτι όπου δεν καταλαβαίνεις τι προσπαθεί να πει».

«Όλοι κάνουμε λάθη, επειδή η ζωή δεν είναι τέλεια, αλλά μερικές φορές μαθαίνουμε περισσότερα από τα λάθη παρά τις επιτυχίες» είπε ακόμα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ