Η νυχτερινή ξενάγηση της Μόνικας Μπελούτσι από τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη (φωτό)

Η Ιταλίδα σταρ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της στην αίθουσα με τις Κόρες 

Μιά δεύτερη μοναδική εμπειρία μετά το Ηρώδειο έζησε η Μόνικα Μπελούτσι αποχαιρετώντας την Αθήνα: νυχτερινή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον νεοεκλεγέντα παμψηφεί Γενικό Διευθυντή & Καθηγητή Αρχαιολογίας Νίκο Σταμπολίδη , ο οποίος φημίζεται γιά την παραστατικότητα & τις βαθύτερες γνώσεις του.

Η Ιταλίδα σταρ μετά τις 3 παραστάσεις στο Ηρώδειο όπου ανέγνωσε τις επιστολές της ντίβας της Όπερας, εκπροσωπώντας την ψυχή της εύθραυστης όσο και θαρραλέας Μαρίας με την ιδιαίτερα απαλή χροιά της φωνής της και την αιθέρια παρουσία της, απόλαυσε την ξενάγηση στις Κόρες, στους Κούρους & στις Καρυάτιδες του εμβληματικού Μουσείου μας .

Η Μόνικα Μπελούτσι δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της στην αίθουσα με τις Κόρες ,τα αγάλματα νέων γυναικών, που είχαν προσφερθεί στην Αθηνά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα & ζήτησε να μάθει περισσότερα όταν διαπίστωσε ότι δεν μοιάζει καμιά με την άλλη .

Στη συνέχεια κ. Σταμπολίδης εξήγησε στην διάσημη ηθοποιό ότι ο διαφορετικός τρόπος παρουσίασης της κόμης τους και της πτύχωσης των χιτώνων τους, δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει την εξέλιξη της γλυπτικής στην αρχαία Ελλάδα.

Ο Νίκος Σταμπολίδης με την Μόνικα Μπελούτσι και τον σκηνοθέτη της παράστασης «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις», Τομ Βολφ

Ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αίθουσα του Παρθενώνα ανέπτυξε στην Μόνικα  Μπελούτσι το όραμα γιά την επανένωση των Γλυπτών στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του θέματος. Ας θυμηθούμε άλλωστε πρόσφατη δήλωση του γιά το θέμα: 

«Ο Παρθενώνας είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο. Είναι το υλικό αποτύπωμα του κλασικού κόσμου από όπου πήγασε ο δυτικός πολιτισμός, αν θέλετε, το σπίτι όλων των κρατών της Ευρώπης, ολάκερης της ανθρωπότητας.

Είναι μια ολότητα γεννημένη σε έναν συγκεκριμένο χρόνο, χώρο και περιβάλλον, κάτω από ένα συγκεκριμένο φως.  Και όλοι οι άνθρωποι κάτω από αυτό το φως και τον αέρα και το περιβάλλον θα πρέπει να επισκέπτονται τον Παρθενώνα και να αναβαπτίζονται στις ρίζες τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ