32 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: Τα συγκινητικά μηνύματα της οικογένειάς του - «Κοίτα μπαμπά…» (φωτό & βίντεο)

Ο Κώστας Μπακογιάννης αφιέρωσε ένα τραγούδι στη μνήμη του δολοφονημένου πατέρα του

32 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της 17 Νοέμβρη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 στην είσοδο του γραφείου του στην Αθήνα.

«32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στα social media, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του συζύγου της.

Ευαίσθητο και συγκινητικό μήνυμα και από τον Κώστα Μπακογιάννη που αφιέρωσε ένα τραγούδι στη μνήμη του δολοφονημένου πατέρα του.

Μητσοτάκης για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: «Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, άνανδροι δολοφόνοι έκοψαν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν μπόρεσαν, όμως, να ανακόψουν την ορμή των ιδεών του.

Η εθνική ενότητα και η πολιτική ωριμότητα είναι, πια, πλειοψηφική πραγματικότητα: τα δυνατά δέντρα που ρίζωσαν και μεγαλώνουν στη χώρα, πάνω στους σπόρους της σκέψης και της δράσης του Παύλου. Τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα 32 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

«32 χρόνια μετά, η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη εξακολουθεί να μας θυμίζει τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία από τους εχθρούς της, όταν ακραίες ιδεολογίες οπλίζουν χέρια δολοφόνων.

Μας υπενθυμίζει, όμως, και κάτι ακόμα: ότι η Δημοκρατία τελικά νικά. Ότι στο τέλος οι δολοφόνοι και οι ακραίοι υποστηρικτές τους αποκαλύπτονται και μπαίνουν στο περιθώριο. Ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη και η μετριοπάθεια ενώνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτές τις αξίες πρέσβευε ο Παύλος Μπακογιάννης. Αυτό το μέλλον οραματίστηκε για όλους τους Έλληνες. Ένα μέλλον Δημοκρατίας, ενότητας και προόδου. Και αυτή την παρακαταθήκη του κανένα όπλο δολοφόνου δεν κατάφερε να σβήσει. 32 χρόνια μετά, ο Παύλος Μπακογιάννης ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας».

Φωτό αρχείου EUROKINISSI: Η οικογένεια του Π. Μπακογιάννη στο μνημόσυνο για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του

Οικονόμου: 32 χρόνια μετά οι ιδέες και τα ιδανικά Παύλου Μπακογιάννη δεν σωπαίνουν ποτέ

 Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: "32 χρόνια πριν κάποιοι νόμιζαν ότι οι σφαίρες φωνάζουν πιο δυνατά από τη Δημοκρατία. 32 χρόνια μετά ο Παύλος Μπακογιάννης δεν σώπασε γιατί οι ιδέες και τα ιδανικά δεν σωπαίνουν ποτέ".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ