Αήττητη η Σάκκαρη: Κατατρόπωσε 2-0 την Σφιόντεκ - Καθ οδόν προς τον τελικό του Ostrava Open (φωτό & βίντεο)

Αύριο θα αγωνιστεί στον 3ο τελικό της καριέρας της

Στον τελικό του Ostrava Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, αφού στα ημιτελικά επικράτησε της Πολωνής Ίγκα Σφιόντεκ, Νο1 του ταμπλό και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες την Σφιόντεκ (No.4 στον κόσμο από μεθαύριο) με 2-0 σετ, πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Οστράβας και έκανε σημαντικό βήμα όχι μόνο για την είσοδό της στο Top 10, αλλά και για την πρόκρισή της στο WTA Finals.

Στον πρώτο ημιτελικό του J&T Banka Ostrava Open, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Σφιόντεκ που τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.4 από το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-4, 7-5.

Ήταν η 2η φετινή νίκη της Μαρίας επί της Σφιόντεκ, την οποία είχε κερδίσει και στα προημιτελικά του Roland Garros τον Ιούνιο. Επίσης, αυτή ήταν η 7η νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτρια για την τρομερή φέτος Μαρία (17η καριέρας) και η 34η συνολικά νίκη της στη χρονιά (34-15).

Μετά από 9 διαδοχικούς χαμένους ημιτελικούς, η Σάκκαρη, η οποία αγωνίστηκε για 7η φορά σε ημιτελικό σ' αυτή τη σεζόν, "έσπασε" σήμερα και αυτή την κατάρα, για να πάρει την πρώτη της πρόκριση για τελικό μετά το Ραμπάτ το 2019, όπου είχε κατακτήσει και τον μοναδικό WTA τίτλο της μέχρι στιγμής.

Αύριο θα αγωνιστεί στον 3ο τελικό της καριέρας της (ήταν φιναλίστ στο Σαν Χοσέ το 2018) και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της, 1ο σε 500άρι, απέναντι στη νικήτρια του άλλου ημιτελικού, όπου η Petra Kvitova θα αντιμετωπισει την Anett Kontaveit.

Αν η Kontaveit κερδίσει τον άλλον ημιτελικό, η Σάκκαρη θα εξασφαλίσει από σήμερα την άνοδό της στο Νο.10 και την ιστορική της είσοδο στο Top 10. Αν η Kvitova κερδίσει τον ημιτελικό, τότε η Σάκκαρη θα είναι είτε στο Νο.9 του κόσμου, αν κατακτήσει το τρόπαιο, είτε στο Νο.11, αν είναι φιναλίστ.

Η Σάκκαρη έπαιξε και σήμερα φανταστικά, τελειώνοντας τον αγώνα με 22 winners και 27 αβίαστα λάθη. Είχε περισσότερους winners από την πολύ επιθετική Swiatek, που είχε απολογισμό 19 winners και 23 αβίαστα λάθη, σύμφωνα με το tennisnews.gr.

Η Σάκκαρη πέτυχε επίσης 7 άσους και ήταν την περισσότερη ώρα πολύ αποδοτική από το σερβίς, για μια ακόμα φορά. Ένα break από νωρίς ήταν αρκετό στο 1ο σετ, στο οποίο η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 2-0 και δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της, για να κλείσει το σετ στο 10ο game με 6-4.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ήρθε αντιμέτωπη με διπλό break point στο 1-1, 15-40, αλλά ανταπεξήλθε για μια ακόμα φορά, υπερασπίστηκε το σερβίς της και λίγο μετά έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 4-2.

Η Swiatek δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε για πρώτη φορά να γίνει απειλητική στο ματς, κάνοντας το break back για το 4-4 και σερβίροντας για να περάσει μπροστά με 5-4.

Η Σάκκαρη όμως δεν πτοήθηκε ούτε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά υπό πίεση. Σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ και βρέθηκε υπό πίεση στο 4-5, 30-30 και στο 4-5, 40-40, αλλά τελικά έφτασε στην ισοφάριση και στο επόμενο game "έσπασε" ξανά το σερβίς της Swiatek, για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε για το 7-5 και χωρίς δυσκολία έκλεισε το ματς, σε 1 ώρα και 51 λεπτά.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ