Η Νεκρά Θάλασσα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για μια σειρά φυσικών θεραπειών: Αυτά είναι τα ορυκτά της που θεραπεύουν το δέρμα σας (βίντεο)

Η Νεκρά Θάλασσα έγινε διεθνώς διάσημη γι’ αυτές τις θεραπείες

Η Νεκρά Θάλασσα είναι διεθνώς διάσημη για φυσικές θεραπείες. Η εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση ορυκτών στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας είναι ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη θάλασσα στον κόσμο και αποτελεί αντικείμενο πολλαπλών τύπων έρευνας. Οι θαυμάσιες θεραπευτικές ιδιότητες των μετάλλων, ιδιαίτερα για το δέρμα, ανακαλύφθηκαν τον 18ο αιώνα. Από τότε, το ενδιαφέρον για τα ορυκτά της Νεκράς Θάλασσας αυξήθηκε ταχύτατα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Νεκρά Θάλασσα έγινε διεθνώς διάσημη για τις φυσικές θεραπείες που προσφέρει και αγαπημένος προορισμός τουριστών από όλο τον κόσμο.

Ως πολύτιμος πόρος, η Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται τώρα υπό βαριά προστασία. Ενώ το συνηθισμένο θαλασσινό νερό περιέχει μόνο περίπου 3% άλατα, η Νεκρά Θάλασσα εκτιμάται ότι περιέχει 32% άλατα με υψηλή συγκέντρωση 21 ορυκτών όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο.

Πώς ωφελείται το δέρμα σας από τα ορυκτά της Νεκράς Θάλασσας

  • Ασβέστιο

Παρέχει αναγέννηση του δέρματος και ρυθμίζει τις βασικές λειτουργίες του δέρματος. Επιπλέον, το ασβέστιο στο δέρμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (NCRI).

  • Μαγνήσιο

Είναι αντι-αλλεργικό, καθαρίζει το δέρμα, επιταχύνει το μεταβολισμό των κυττάρων, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Σημείωση: η συγκέντρωση μαγνησίου που βρίσκεται στη Νεκρά Θάλασσα λέγεται ότι είναι δεκαπέντε φορές υψηλότερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη θάλασσα.

  • Χλωριούχο νάτριο

Είναι διεγερτικό, καθαριστικό, αντισηπτικό και στυπτικό. Μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το δέρμα σας. Επιπλέον, θρέφει και ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος και απομακρύνει τοξικά απόβλητα.

  • Ιώδιο

Σημαντικός αρωγός για δερματικές παθήσεις όπως τα σπυράκια ή η ακμή. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων που προκαλούνται από μύκητα. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό των κυττάρων και ρυθμίζει τη μεταβολική ενέργεια.

  • Ψευδάργυρος

Βοηθά στην αποκατάσταση των ιστών και την επούλωση των πληγών. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία τοπικών ερεθισμών και τραυματισμών, όπως η ακμή και οι πληγές στο δέρμα, βοηθώντας τα κύτταρα να αναγεννηθούν.

  • Βόριο

Αποτρέπει τη μόλυνση, κάνει το δέρμα λαμπερό και φρέσκο. απορροφά την περίσσεια λαδιού στο πρόσωπο.

  • Κάλιο

Διατηρεί τα κύτταρα του δέρματος ενυδατωμένα εσωτερικά και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην αναγέννηση των κυττάρων, που είναι απαραίτητη για υγιές λαμπερό δέρμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ