Το επόμενο iPhone θα είναι ψυχολόγος: Θα κάνει διάγνωση της κατάθλιψης, του άγχους & της ψυχολογικής μας κατάστασης

Η εταιρεία συνεργάζεται με το UCLA και την Biogen για τα ευαίσθητα δεδομένα

Η Apple εργάζεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα βοηθά στη διάγνωση της κατάθλιψης και της γνωστικής εξασθένησης, στοχεύοντας στην παροχή εργαλείων που θα μπορούσαν να επεκτείνουν την εμβέλεια της γκάμας ιατρικών εφαρμογών που διαθέτει, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος αλλά και εγγράφων στα οποία είχε πρόσβαση η Wall Street Journal.

Χρησιμοποιώντας μία σειρά αισθητήρων συλλογής δεδομένων που σχετίζονται με την κινητικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, τα μοτίβα ύπνου, τον τρόπο πληκτρολόγησης και πολλά άλλα, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τα ψηφιακά σημάδια που σχετίζονται με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας ώστε να δημιουργηθούν αλγόριθμοι που εντοπίζουν τις παθήσεις με αξιοπιστία, αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το θέμα.

Οι προσπάθειες προέρχονται από τις ερευνητικές συνεργασίες που ανακοίνωσε η Apple με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), στο Λος Άντζελες, το οποίο μελετά το άγχος, την ανησυχία και την κατάθλιψη, και την φαρμακευτική Biogen η οποία μελετά την ήπια γνωστική εξασθένηση. Η Apple έχει δώσει την κωδική ονομασία Seabreeze (θαλασσινό αεράκι) για την έρευνα του UCLA και Pi είναι η κωδική ονομασία για το ερευνητικό πρόγραμμα της Biogen.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενασχόλησης της Apple με τον τομέα της υγείας έως σήμερα επικεντρωνόταν στα χαρακτηριστικά του έξυπνου ρολογιού της εταιρείας. Οι έρευνες για θέματα ψυχικής υγείας και γνωστικών λειτουργιών μοχλεύουν περισσότερο ευαίσθητα δεδομένα και δείχνουν ότι η μονάδα υγείας της Apple πλέον αναζητεί χαρακτηριστικά για τα προϊόντα-ναυαρχίδες, σύμφωνα με άτομα με γνώση των σχεδιασμών.

Τα ερευνητικά προγράμματα βρίσκονται ακόμη στα αρχικά τους στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσουν ποτέ σε νέα χαρακτηριστικά συσκευών, αναφέρουν οι πηγές της WSJ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ