Διαζύγιο για τον John και την Jenny Paulson – Πόσο θα κοστίσει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή; (φωτό-βίντεο)

Ο 65χρονος Τζον Πόλσον έχει περιουσία 4,8 δισ. δολαρίων. 

Ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, ιδρυτής hedge fund που σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του ανέρχεται στα $4,8 δισ., χωρίζει με τη σύζυγό του Jenny Paulson  μετά από 21 χρόνια γάμου. 

Για όσους δεν γνωρίζουν ο John Alfred Paulson είναι ένας αμερικανός διαχειριστής hedge fund αμερικανών δισεκατομμυριούχων.

Ηγείται της Paulson & Co., μιας εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη που ίδρυσε το 1994.

Το διαζύγιο θα εξεταστεί στην κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης, με τον John Paulson να εκπροσωπείται από τον μεγαλοδικηγόρο William D. Zabel

Η πρώτη εμφάνιση του Πόλσον στην ελληνική επενδυτική πραγματικότητα συνέβη στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας. Ο Πόλσον αγόρασε ελληνικές μετοχές και, βάσει των τελευταίων δεδομένων, διαθέτει σήμερα μερίδιο 6,62% στην Τράπεζα Πειραιώς, 7,32% στην Alpha Bank και 9,99% στην ΕΥΔΑΠ.

Όπως αναφέρει το Pagesix το διαζύγιο του ζευγαριού θα είναι από τα πιο ακριβά στην ιστορία, αφού οι δυό τους δεν έχουν, προγαμιαίο συμβόλαιο.

Ο John Paulson, 65 ετών, έχει περιουσία 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη επενδυτική του κίνηση να σορτάρει την αμερικανική αγορά ακινήτων, πριν από την οικονομική κρίση του 2008.

Ο John Paulson γνώρισε την Jenny Paulson όταν την προσέλαβε ως βοηθό και παντρεύτηκαν το 2000. 

Το διαζύγιο των John Paulson και Jenny Paulson έρχεται μετά τον χωρισμό του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates από την Melinda French Gates και του Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon από την Mackenzie Scott. 

«Η Τζένη δεν έπινε, δεν κάπνιζε ή δεν έβγαινε αργά το βράδυ. Για μένα ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα», ανέφερε ο Paulson στο βιβλίο. Της ζητούσε να βγουν, αλλά εκείνη αρνήθηκε να βγει μαζί του ραντεβού όσο ακόμη εργαζόταν εκεί, εκτός αν την απέλυε και έβρισκε άλλη δουλειά. Τελικά συμφώνησε να πάει για φαγητό μαζί του και, μετά από περισσότερα από 200 γεύματα μαζί του, εκείνος της έκανε πρόταση γάμου.

«Δεν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαια και ο John συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου τους, οπότε αυτό θα είναι ένα επικό, πολύ ακριβό διαζύγιο», είπε μια πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα pagesix.com.

Μια άλλη πηγή αναφέρει , ότι o John και η Jenny, γονείς δύο κοριτσιών, της Giselle και της Danielle,«ζούσαν διαφορετικές ζωές τα τελευταία 15 χρόνια».

Το μοίρασμα της περιουσίας

Θα πρέπει να χωρίσουν ένα εντυπωσιακό ποσοστό ιδιοκτησίας. Έχουν ένα τεράστιο αρχοντικό 28.500-τετραγωνικών μέτρων στο  Άπερ Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης το οποίο αγόρασαν για 14,7 εκατομμύρια δολάρια το 2004.

Οι  Paulsons έχουν επίσης κτήμα στο Southampton που αγόρασαν για 41 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και ένα σπίτι στο Aspen που αγόρασαν για 24,5 εκατομμύρια δολάρια το 2010.

Ο John Paulson επένδυσε επίσης στο Πουέρτο Ρίκο, αγοράζοντας πλειοψηφικά ποσοστά στο Condado Vanderbilt Hotel, το La ConchaRenaissance Resort και το St. Regis Bahia Beach Resort.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ