Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε διάλογο Τουρκίας-Ελλάδας για το Αιγαίο (βίντεο)- Τα παράπονά του για τη μη αναγνώριση του ψευδοκράτους

Μέσω διμερούς διαλόγου θα πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο, υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Διμερή διάλογο με την Ελλάδα για το Αιγαίο ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Οι διαφορές που αφορούν στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης εύχομαι να επιλυθούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως πρώτα είναι απαραίτητο να σταματήσει η νοοτροπία που αγνοεί την ύπαρξη της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον διάλογο και τη συνεργασία είναι και τώρα στο τραπέζι η πρότασή μας για τη διοργάνωση της Συνόδου της Ανατολικής Μεσογείου. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύουμε πως τα προβλήματα στο Αιγαίο πρέπει να επιλυθούν με διμερή διάλογο», είπε. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ εξέφρασε τα παράπονά του για τη μη αναγνώριση του ψευδοκράτους!

«Στο ζήτημα της Κύπρου, η μόνιμη δίκαιη λύση, η οποία θα έχει διάρκεια θα είναι εφικτή μόνο με την προσέγγιση που θα έχει στόχο το αποτέλεσμα που θα είναι ρεαλιστικό.

Ένας από τους ηγέτες των δύο λαών του νησιού, που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, έχει τη δυνατότητα να σας απευθυνθεί, όμως δεν είναι δίκαιο ο άλλος ηγέτης να μην μπορεί να απευθυνθεί από το βήμα αυτό», υπογράμμισε.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ