Αυτές είναι οι 25 πιο πλούσιες οικογένειες του κόσμου: Ανάμεσά τους η Mars με τις σοκολάτες, η Estee Lauder με τα καλλυντικά & η Walmart των σούπερ μάρκετ (φωτό)

Η πρώτη έβγαλε 294 εκατομμύρια δολάρια μόνο την περασμένη εβδομάδα!

Η Mars με τις σοκολάτες, η Estee Lauder με τα καλλυντικά & η Walmart των σούπερ μάρκετ είναι μέσα στη λίστα του Bloomberg με τις 25 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο.

Με το ζόρι περνάει χωρίς μια μέρα χωρίς μια πώληση μετοχών να χτυπήσει την αγορά: 99 εκατομμύρια δολάρια τη πρώτη, 146 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη, σχεδόν 294 εκατομμύρια δολάρια μόνο την περασμένη εβδομάδα ήταν τα χρήματα που έβγαλε η Waltons, η οικογένεια η οποία έχει ιδρύσει τα Walmart και παραμένει μέχρι σήμερα κύριος μέτοχος.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Money (@moneymag)

 

Τους τελευταίους επτά μήνες έχουν ρευστοποιήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Walmart Inc. - ποσό υπερδιπλάσιο της αξίας των ειδικών μπόνους που η Walmart πλήρωσε 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ πέρυσι για αναγνώριση των εισφορών τους κατά τη διάρκεια του Covid, σημειώνει το Bloomberg.

Screenshots: Bloomberg.com

Η επιτυχία της Walmart έχει κάνει την οικογένεια από το Αρκάνσας - τώρα στην τρίτη της γενιά - πιο πλούσια από τους Jeff Bezos και Elon Musk, τους δύο μεγαλοδισεκατομμυριούχους της εποχής μας, ενώ είναι κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια μπροστά από τη δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο, την Mars, σύμφωνα με στο Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η περιουσία της Mars, ιδιοκτήτες της ομώνυμης αμερικανικής εταιρείας τροφίμων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής, αγγίζει περίπου τα 142 δισεκ. δολάρια. Τρίτη είναι η Koch με 124,4 δισ. δολάρια. Η οικογένεια έχει υπό τον έλεγχο της τη Koch Industries (βιομηχανία).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mars__chocolate

 

Στην δεκάδα βρίσκει κανείς ακόμα την οικογένεια  Ambani, της Reliance Industries με περιουσία 93,7 δισεκ. δολαρίων, την Wertheimer, που έχει τον οίκο μόδας Chanel (61,8 δισεκ. δολάρια), την Hermes (του γνωστού οίκου μόδας) με 11.6 δισ δολάρια και την Johnson, ιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης Fidelity Investments με 61,2 δισεκ. δολάρια.

Ψηλά στη λίστα και η Lauder της εταιρίας καλλυντικών Estee Lauder με 49.3 δισ.

Δείτε και τις 25 πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ