Θυμάστε τους Måneskin που σάρωσαν στη Eurovision 2021 με το Zitti e buoni; Ροκάρουν τη συλλογή Gucci Aria και μας παίρνουν τα μυαλά (φωτό, βίντεο)

Διαβάζουν έργα ή δοκίμια για την επιθυμία

Αναμφίβολα η συλλογή Gucci Aria υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα fashion highlights του έτους, από τότε που αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο. Ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, επέλεξε προσωπικά να καλέσει ως guests τους Måneskin. Το Ιταλικό συγκρότημα που κέρδισε στη φετινή Eurovision όταν «ταρακούνησε» όλη την Ευρώπη με το rock τραγούδι “Zitti E Buoni”. Αυτή τηΝ στιγμή βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων charts. Ταυτόχρονα κάλεσε και την αμερικανίδα Kristen McMenamy, το top model με την ανδρόγυνη, αντισυμβατική εμφάνιση.

Οι Måneskin και η McMenamy διαβάζουν έργα ή δοκίμια για την επιθυμία, όπως το Simulacra and Simulation του Jean Baudrillard, το The Work of Art in the Age of its Technical Reproducibility του Walter Benjamin, το Bodies that Matter της Judith Butler.

Η εικόνα τους ταίριαξε απόλυτα στην αισθητική που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Αλεσάντρο Μικέλε. Στο παρελθόν έχει αναδείξει σε μούσες του μεταξύ άλλων τον Χάρι Στάιλς, τη Ντακότα Τζόνσον και τον Τζάρεντ Λίτο.

Η συλλογή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci Alessandro Michele υιοθέτησε το στυλ της Balenciaga. Δανείστηκε βασικά στοιχεία και iconic pieces από παλαιότερες συλλογές και τα πάντρεψε με την στυλιστική υπογραφή του Gucci.

Ο έρωτας είναι η κύρια πηγή έμπνευσης πίσω από τις σύγχρονες εικόνες της καμπάνιας. Το διάσημο δίδυμο φωτογράφων Mert Alas και Marcus Piggott ανέλαβε να δώσει ζωή στο όραμα του Michele. Φυσικά υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του. Το μυστήριο και η σαγηνευτική ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσαν να αποτυπωθούν καλύτερα παρά μέσα στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για το The Savoy και καθόλου τυχαία δεν έγινε η επιλογή. Ο οίκος θέλει να τιμήσει το ιστορικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου ο ιδρυτής του Guccio Gucci, εργάστηκε ως μεταφορέας στα νιάτα του.

Ήδη, οι δημιουργίες Gucci από τη συλλογή Aria έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί και το clutch σε σχήμα πραγματικής καρδιάς έχει ξεχωρίσει ως το απόλυτο it bag.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ