EUMED 9: Οι φωτό από το δείπνο των ηγετών στο «Σταύρος Νιάρχος» - χαλαρή ατμόσφαιρα με φόντο τη νυχτερινή Αθήνα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθόταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 8η EUMED 9 με τους ηγέτες των Μεσογειακών χωρών να απολαμβάνουν, μετά το πέρας αυτής, ένα χαλαρό δείπνο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με θέα την νυχτερινή Αθήνα και την Αθηναϊκή Ριβιέρα οι ηγέτες της Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας έβγαλαν τα σακάκια τους και ύψωσαν τα ποτήρια τους..

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλλίας Αντόνιο Κόστα δεν ήταν παρών, ωστόοσο τον εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθόταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ νωρίτερα στην συνέντευξη Τύπου ο Μακρόν είχε αποκαλέσει «καλό φίλο» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο έγραψε σε ανάρτηση στο Faceboook: «Με ξεχωριστή χαρά υποδέχτηκα στην Αθήνα τους 7 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως και τον Υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας. Στη διευρυμένη πλέον Σύνοδο #EUMED9, συμμετέχουν για πρώτη φορά οι Πρωθυπουργοί της Σλοβενίας και της Κροατίας.

Η Ελλάδα πρόσθεσε στην ατζέντα της συνόδου το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής κρίσης. Η παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen στη σχετική συζήτηση υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει το θέμα για όλα τα κράτη-μέλη της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς ο κίνδυνος της κλιματικής κρίσης είναι κοινός, κοινή πρέπει να είναι και η άμυνά μας. Οι κατευθύνσεις που δίνει η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον είναι σαφείς.

Συντονιζόμαστε οι 9 χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για να προστατεύσουμε τα δάση και τις θάλασσές μας. Θεμελιώδης προτεραιότητα όλων μας παραμένει η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας που όλες οι χώρες μας έχουν υπογράψει και τιμούν. Και την εφαρμογή της οποίας όχι απλά απαιτούν, αλλά και εγγυώνται».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ