Tα μυστικά ενός θρυλικού φορέματος: 1000 ώρες εργασίας για τη Chanel τουαλέτα στην αφίσα της ταινίας "Spencer" - Η Νταϊάνα δεν τη φόρεσε ποτέ (φώτο)

Το φόρεμα από τη συλλογή Haute Couture άνοιξη-καλοκαίρι 1988, της Chanel και η ιστορία του

Στην αφίσα για τη βιογραφική ταινία του Pablo Larraín, βλέπουμε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα να φοράει μια μακριά τουαλέτα Chanel, ενός οίκου μόδας που της άρεσε , αλλά δεν ήταν στις "τοπ" προτιμήσεις της γκαρνταρόμπας της.

Η Kristen Stewart θα υποδυθεί την Lady Diana, στην ταινία του  Pablo Larraín, "Spencer".

Η ταίνια εξιστορεί το μακρύ - φανταστικό - Σαββατοκύριακο της Diana Spencer στο Sandringham κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 1991.

Η ηθοποιός εικονίζεται στην αφίσα να καταρρέει φορώντας μια μακριά λευκή, κεντημένη τουαλέτα .

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αντίθεση μεταξύ της ψυχικής κατάστασης της ηθοποιού και του εντυπωσιακού φορέματος.

Αυτή η εικόνα που δείχνει ένα δράμα ντυμένο με κεντημένα τούλια δίνει έναν τόνο στην παραγωγή κι ενώ το κάνει επιστρέφει στην γκαρνταρόμπα της Νταϊάνα.

Αν και οι διαπιστευμένοι μετρ της υψηλής ραπτικής , που έραβαν για την Νταϊάνα,  της θα μπορούσαν να είναι μόνο Άγγλοι (Catherine Walker, David and Elizabeth Emmanuel, Zandra Rhodes ...), η πριγκίπισσα δείχνει ότι τολμά να φορέσει Chanel και μάλιστα εκτός επίσημων περιστάσεων.

Το φόρεμα από τη συλλογή Haute Couture άνοιξη-καλοκαίρι 1988 - Credits Chanel

Το φόρεμα που η Νταϊάνα δεν φόρεσε ποτέ στην πραγματικότητα 

Αυτό ίσχυε για κάποια ρούχα, αλλά όχι για αυτό το στράπλες φόρεμα από τη συλλογή Haute Couture άνοιξη-καλοκαίρι 1988 του γαλλικού οίκου, το οποίο η πριγκίπισσα , στην πραγματικότητα δεν έχει φορέσει ποτέ.

Σύμφωνα με μια σκόπιμη επιλογή του σκηνοθέτη, αυτό το φόρεμα αναδημιουργήθηκε για τις ανάγκες της ταινία στα  εργαστήρια Chanel που εργάστηκαν 1034 ώρες (συμπεριλαμβανομένων 700 ωρών στο κέντημα) για να φτιάξουν αυτό το κομμάτι οργάντζα κεντημένο με χρυσές και ασημένιες πούλιες, αναφέρει το Madame Figaro France.

Το φόρεμα με το μεγάλο λευκό σατέν φιόγκο στη μέση, διαθέτει φούστα που μπορεί να μαζευτεί ή να αφεθεί φαρδιά.

Είναι στο στιλ των ρομαντικών ρούχων που προτιμούσε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, πριν το διαζύγιο της, που έφερε μια ανανέωση στο στιλ της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ