Εσείς ξέρετε πώς μπορείτε να ενισχύσετε τις καύσεις σας; 4 tips που θα βάλουν φωτιά στον μεταβολισμό σας (βίντεο)

Τι είναι επιτέλους αυτός ο μεταβολισμός που τον λέμε και τον ξαναλέμε; 

Το πόσο γρήγορα το σώμα σας καίει θερμίδες εξαρτάται από πολλά πράγματα. Μερικοί άνθρωποι κληρονομούν έναν γρήγορο μεταβολισμό. Οι άνδρες τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες, ακόμη και όταν ξεκουράζονται. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ηλικία, το φύλο ή τη γενετική σας, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας.

Voila!

  • Δημιουργήστε Μύες

Το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμη και όταν δεν κάνετε τίποτα. Αυτός ο μεταβολικός ρυθμός ανάπαυσης είναι πολύ υψηλότερος σε άτομα με περισσότερους μύες. Κάθε κιλό μυ χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να διατηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες καθημερινά. Αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να αθροιστεί με την πάροδο του χρόνου. Μετά από μια συνεδρία προπόνησης δύναμης, οι μύες ενεργοποιούνται σε όλο σας το σώμα, αυξάνοντας τον μέσο ημερήσιο ρυθμό του μεταβολισμού σας.

  • Το νερό είναι καύσιμο

Το σώμα σας χρειάζεται νερό για την επεξεργασία των θερμίδων. Εάν είστε ήπια αφυδατωμένοι/ες, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Σε μια μελέτη, οι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα έκαψαν περισσότερες θερμίδες από εκείνους που έπιναν τέσσερα. Για να μείνετε ενυδατωμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή άλλο άγλυκο ρόφημα πριν από κάθε γεύμα και σνακ.

  • Επαναφόρτιση με πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού προσφέρει τα συνδυασμένα οφέλη της καφεΐνης και των κατεχινών, ουσιών που αποδεικνύεται ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό για μερικές ώρες. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση 2 έως 4 φλιτζανιών από οποιοδήποτε τσάι μπορεί να ωθήσει το σώμα να κάψει 17% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μέτριας έντασης άσκησης για μικρό χρονικό διάστημα.

  • Πιείτε λίγο μαύρο καφέ

Εάν είστε λάτρεις του καφέ, πιθανότατα απολαμβάνετε τα προνόμια ενέργειας και συγκέντρωσης που προσφέρει. Όταν καταναλώνετε με μέτρο, ένα από τα οφέλη του καφέ μπορεί να είναι μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού. Η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο κουρασμένοι και ακόμη και να αυξήσετε την αντοχή σας ενώ ασκείστε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ