Εβδομάδα μόδας Τόκιο: Το street style στην Ιαπωνία είναι η επιτομή της ενδυματολογικής ελευθερίας, του πειραματισμού & της μοναδικότητας (φώτο)

Μαθήματα street style από την Εβδομάδα μόδας του Τόκιο

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σεζόν 2022 στη Νέα Υόρκη. Όμως το Τόκιο είχε ήδη αναλάβει δράση με μια “phygital” εβδομάδα μόδας παραδίδοντας μαθήματα στιλ στον δρόμο. Μετά από μια επικίνδυνη αύξηση των περιστατικών COVID, πολλοί σχεδιαστές στην περιοχή επέστρεψαν σε ψηφιακές εκθέσεις και βίντεο. Άλλοι πάλι διοργάνωσαν ζωντανές εκδηλώσεις, αλλά χωρίς κοινό. Ωστόσο από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στον δρόμο, δεν θα μπορούσατε να καταλάβετε ότι έχουν αλλάξει και πολλά με την πανδημία. Οι κάτοικοι της πιο φουτουριστικής μητρόπολης του κόσμου τόλμησαν περιπετειώδεις και αναπάντεχες εμφανίσεις.

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

 

Harajuku girls

Τα γνωστά Harajuku girls είναι το κυριότερο παράδειγμα street style στην Ιαπωνία. Το όνομα Harajuku έρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Ιαπωνίας όπου άνθισε και η street style μόδα. Τα Harajuku girls ξεκίνησαν να ντύνονται εξαιρετικά επίσημα με κοστούμια τα Σαββατοκύριακα. Ήταν μια προσπάθεια να εκφράσουν την προσωπικότητα τους πιο δημιουργικά μέσα από την εμφάνιση τους. Εν τέλει το υπερβολικό στυλ τους από κυριακάτικη συνήθεια έγινε τρόπος ζωής. Οι γυναίκες αυτές ντύνονται πλέον έτσι σε καθημερινή βάση, για να εκφράσουν την ατομικότητα και τη θηλυκότητά τους ή ακόμα και την αρρενωπότητα τους.

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

 

 

 

Harajuku style

Η στιλιστική τους προσέγγιση είναι ουσιαστικά μια μίξη γνωστών ιαπωνικών στιλ, όπως το Sweet lolita, Gothic lolita, Visual kei, Cosplay, Decora, Gyaru. Πρόκειται για ένα στιλ με έντονες αναφορές σε πανκ λεπτομέρειες, που μπλέκονται με παραμυθένια και ρομαντικά στοιχεία. Περίοπτη θέση κατέχουν όμως και τα παραδοσιακά ενδύματα, όπως το κιμονό, στην πιο πανκ και ευφάνταστη εκδοχή του βεβαίως. Τα Harajuku girls αντλούν έμπνευση κυρίως από την ιαπωνική pop κουλτούρα, από τα manga και τη μουσική. Οι εμφανίσεις των γυναικών χαρακτηρίζονται από υπερβολική χρήση αξεσουάρ, έντονα χρώματα και πολλά layers, ενώ πρόκειται γενικότερα για ένα πολύ εκλεκτικό στιλ.

Street Style Τόκιο

Street Style Τόκιο

 

 

 

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που εντοπίζει κανείς στο στιλ των γυναικών αυτών είναι το “statement” πως η μόδα δεν έχει φύλο. Σημαντικό είναι επίσης το πώς αντιμετωπίζουν τις γραμμές των ρούχων, με αποτέλεσμα το στιλ τους να είναι εξεζητημένο και ανεπανάληπτο. H street style μόδα στο Τόκιο είναι με άλλα λόγια η επιτομή της ενδυματολογικής ελευθερίας, του πειραματισμού και της μοναδικότητας.

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ