"Δεν μπορώ να σταματήσω - δεν πιάνουν τα φρένα": Το τραγικό τροχαίο που σκότωσε την Γκρέις Κέλι - Τα "σκοτεινά σημεία" - Η οικογένεια θυμάται (φώτο)

Η πριγκίπισσα Γκρέις πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982 στο νοσοκομείο , Princess Grace Hospital, στο Μονακό

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982, η Γκρέις Κέλι και η κόρη της, πριγκίπισσα Στέφανι, είχαν  ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο του Πρίγκιπα Ρενιέ.

Λόγω κυρίως μιας σειράς παραπλανητικών ανακοινώσεων από το παλάτι του Μονακό - τις οποίες ο επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου θα  αποκαλούσε "σκουπίδια" στους New York Times - το κοινό παραπλανήθηκε τόσο για τη φύση του ατυχήματος όσο και για τη σοβαρότητα των τραυματισμών της πριγκίπισσας Γκρέις.

 

 

Υπήρχε τότε μια διάχυτη αίσθηση ότι το κοινό δεν έμαθε ποτέ όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Jeffrey Robinson Rainier and Grace: An Intimate Portrait, που δημοσιεύτηκε στο Chicago Tribune, η πριγκίπισσα Γκρέις & η κόρη της,  είχαν εισιτήρια τρένου για το Παρίσι, όπου η 17χρονη τότε  Stephanie επρόκειτο να  ξεκινήσει το σχολείο.

 

 

Ο οδηγός της Γκρέις έβγαλε το 11χρονο Land Rover, της πριγκίπισσας και προσφέρθηκε να οδηγήσει, αλλά η Γκρέις επέμεινε ότι μπορούσε να το κάνει, καθώς δεν μπορούσαν να χωρέσουν τρία άτομα στο αυτοκίνητο με τις αποσκευές.

Περίπου δύο μίλια έξω από το La Turbie, η  Γκρέις έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, σε  μια ιδιαίτερα απότομη στροφή και το αυτοκίνητο ανετράπη.

 

 

Η αδερφή της Στεφανί, Καρολίνα, διηγήθηκε στον Robinson, όσα της είπε η αδερφή της για το δυστύχημα: "Η μαμά έλεγε συνέχεια: "Δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν πιάνουν τα φρένα. Δεν μπορώ να σταματήσω. Η μαμά ήταν σε πανικό".

 

 

"Η Στεφανί μου είπε ότι πρσπάθησε να τραβήξει το χειρόφρενο", συνεχίζει η πριγκίπισσα Καρολίνα.

«Τράβηξα το χειρόφρενο αλλά δεν σταμάτησε. Προσπάθησα αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω το αυτοκίνητο », μου είπε.

 

 

Η πριγκίπισσα Γκρέις και η Στεφανί στο νοσοκομείο

Η Γκρέις και η Στέφανι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

 

 

Η Στέφανι βγήκε από το νοσοκομείο  την επόμενη μέρα  καθώς είχε υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα.

Η Γκρέις υπέστη μια δεύτερη εγκεφαλική αιμορραγία, που πιθανόν προκλήθηκε από το ατύχημα και δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της, σύμφωνα με τον Ρόμπινσον. Πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 52 ετών.

 

 

Το δυστύχημα προκλήθηκε από το εγκεφαλικό που έπαθε η Γκρέις Κέλι

 

Η Stephanie αποκάλυψε σε μια συνέντευξη ότι η Grace είχε πονοκέφαλο και φάνηκε να ζαλίζεται πολύ για μια στιγμή. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο άρχισε να εκτρέπεται, προτού πέσει με ταχύτητα, στον γκρεμό.

Μέρες αργότερα, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχαν βρει στοιχεία ότι η Γκρέις είχε υποστεί «εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο».

 

 

Ο γιατρός Jean Chatelain, επικεφαλής χειρουργός στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, περιέγραψε την κατάσταση στους Times. "Ήταν ένα περιστατικό το οποίο, αν συνέβαινε στο σπίτι - και την έβρισκε σε ήρεμη κατάσταση,, ίσως να το ξεπερνούσε  και ίσως να ένιωθε καλύτερα σύντομα", είπε. "Θα μπορούσε να έχουν εξελιχθεί καλύτερα τα πράγματα, αλλά δεν μπορείτε να το πείτε με σιγουριά. Είναι εικασία.

 

 

Σε άλλες συνθήκες, φυσικά, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο".

Υπήρχε αρχικά η λάθος αντίληψη ότι οδηγούσε η Στεφανί

 

 

Αρχικά υπήρχε η φήμη ότι η Στεφανί οδηγούσε το αυτοκίνητο. Αυτό έγινε χάρη στις συνεντεύξεις που έδωσε ο άνθρωπος που βρέθηκε πρώτος στον τόπο του δυστυχήματος.

 

 

Σημείωσε ότι τράβηξε τη Στέφανι από την πλευρά του οδηγού. Όπως διευκρίνισε αργότερα  η Stephanie, αυτό δεν συνέβη επειδή καθόταν στη θέση του οδηγού.

 

 

"Η πόρτα του συνοδηγού έσπασε εντελώς", είπε, σύμφωνα με τον The Guardian. «Βγήκα από τη μόνη προσβάσιμη πλευρά, αυτή του οδηγού».

Οι ανακοινώσεις ότι η πριγκίκπισσα Γκρέις θα αναρρώσει

Υπήρχαν επίσης ψευδείς ανακοινώσεις  ότι η πριγκίπισσα Γκρέις θα αναρρώσει.

 

 

Παρά τη σοβαρή κατάσταση της Γκρέις, οι εκπρόσωποι του παλατιού συνέχισαν να αναφέρουν στον τύπο  ότι η κατάσταση της  Γκρέις ήταν σταθερή, αν και είχε σπάσει το μηρό και τα πλευρά της.

Δεν ήταν μόνο το κοινό που παραπληροφορήθηκε. "Με οδήγησαν να πιστέψω ότι ήταν εκτός κινδύνου", δήλωσε ο αδελφός της Γκρέις Τζον Κέλι στους δημοσιογράφους στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τους Times.

 

 

«Οι ανακοινώσεις ήταν διοικητικές, όχι ιατρικά δελτία», δήλωσε στους Times ένας γιατρός στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Town & Country Magazine.

 

 

Αυτός και ο γιατρός Chatelain επέμειναν ότι τα λάθος μηνύματα του παλατιού οδήγησαν σε υποψίες ότι η Stephanie ήταν στο τιμόνι και ότι η Grace δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

 

 

Στεφανί: Για κάποιο λόγο έμεινα ζωντανή

Το δυστύχημα που σκότωσε τη μητέρα της, για αρκετά χρόνια σημάδεψε την πριγκίπισσα Στεφανί.

 

 

«Αφού ξεπέρασα τον θυμό μου, πέρασα την αίσθηση της αδικίας που υπήρχε μέσα μου, αντί να λυπηθώ τον εαυτό μου, του είπα:

 

 

« Περίμενε! Λογικά, έπρεπε να πεθάνεις κι εσύ », είπε. "Αν έμεινες ζωντανή ήταν για κάποιο λόγο. Είχες μια θέση σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να την βρεις".

 

 

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Ο πατέρας μου δεν ξεπέρασε ποτέ το θάνατο της Γκρέις 

 

 

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, μίλησε επίσης  μετά το θάνατο της μητέρας του.

 

 

«Χρειάζεται πάντα λίγος χρόνος. αναρρώνεις χάρη στα άλλα μέλη της οικογένειάς σου και στους φίλους σου και στους αγαπημένους σου ανθρώπους που μπορούν να σου προσφέρουν παρηγοριά.

 

 

Χρειάστηκαν επίσης μερικά χρόνια για να συμβιβαστούμε πραγματικά με αυτό », δήλωσε ο 62χρονος πλέον  πρίγκιπας του Μονακό, σε συνέντευξή του το 2017, αναφέρει το People.

 

 

Όσο για τον μπαμπά του,  πρίγκιπα Ρενιέ, ο οποίος πέθανε το 2005, ο Αλβέρτος λέει ότι δεν ξεπέρασε  ποτέ από το θάνατο της εμβληματικής συζύγου του. «Επηρεάστηκε πολύ και δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος μετά από το ατύχημα»

 

 

Η πριγκίπισσα Γκρέις πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982 στο νοσοκομείο , Princess Grace Hospital, στο Μονακό

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ